Deţinutul evadat de la Penitenciarul Tulcea a fost prins. E închis pentru tentativă de omor

Ultima actualizare: 22-04-2019 13:28
detinuti in penitenciar
Pro TV

Deţinutul de la Penitenciarul Tulcea, care evadase luni dimineaţa părăsind un punct de lucru unde muncea în regim semideschis, a fost prins.

Update:  Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Cristina Enache, a precizat, pentru AGERPRES, că bărbatul a fost prins în zona localităţilor Frecăţei - Cataloi şi se fac demersuri pentru a fi reîncarcerat.

"Deţinutul a fost capturat în jurul orei 11,30, în zona localităţilor Frecăţei - Cataloi, judeţul Tulcea, de către cadre ale Penitenciarului Tulcea. În momentul capturării nu a opus rezistenţă", a afirmat Cristina Enache.

Potrivit acesteia, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea referitor la acest deţinut.

"La nivel intern, pentru persoana condamnată se va declanşa procedura disciplinară. În funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale. Deţinutul va fi analizat în comisia de individualizare a regimului de executare a pedepsei în vederea schimbării regimului de executare a pedepsei privative de libertate într-unul mai sever", a adăugat Enache.

----

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Tulcea, luni, în jurul orei 8.30, deţinutul Samir Regep, în vârstă de 32 de ani, condamnat definitiv la 8 ani, 8 luni şi 273 zile la închisoare pentru tentativă de omor, a părăsit un punct de lucru exterior de pe raza localităţii Mineri, judeţul Tulcea.

“În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Tulcea, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei Tulcea şi Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea”, au precizat reprezentanţii penitenciarului, potrivit News.ro.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete interne care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.

La momentul părăsirii punctului de lucru, deţinutul era îmbrăcat cu o pereche de pantaloni de trening gri, bluză neagră, încăltăminte sport de culoare albă. El efectua pedeapsa în regim semideschis.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO