Un deputat acuză ”jegul moral și uman” din Spitalul Târgoviște. Care este reacția managerului

Un deputat acuză ”jegul moral și uman” din Spitalul Târgoviște. Care este reacția oficialităților
Facebook/ Emanuel Ungureanu

Deputatul USR Emanuel Ungureanu postează mai multe fotografii despre care susţine că sunt făcute în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte şi care prezintă pacienţi în scaune cu rotile căraţi pe scări sau bolnavi care nu au targă.

 

Ungureanu acuză că „jegul moral şi uman” din această unitate sanitară a fost „întreţinut” de instituţii precum Direcţia de Sănătate Publică, Parchetul din localitate sau SRI.

În replică, managerul spitalului a declarat pentru News.ro că imaginile prezentate de Ungureanu „nu sunt in concordanţă cu realitatea”.

Într-un mesaj postat sâmbătă după amiază pe Facebook, şi însoţit de mai multe fotografii Emanuel Ungureanu acuză ceea ce numeşte „umilinţa şi jegul absolut care au domnit peste secţia de Boli Psihice Acuţi a Spitalului Judeţean din Târgovişte zeci de ani”.

Citește și
spital
Apel disperat către Ministerul Sănătății: „Lăsați tații să își vadă nou-născuții”

Ungureanu spune că în cea mai mare unitate sanitară din judeţul Dâmboviţa se găsesc „băi jegoase fără capac la WC, fără oglindă la baie, rugină pe calorifere şi baterii, spaţii înguste în care nu poţi intra cu scaun rulant”, susţine că ferestrele sunt instalate„ în bătaie de joc de o firmă de partid” şi că acestea sunt „de proastă calitate, exact ca lucrările de izolare termică a clădirii care permit mucegaiului să domine toate încăperile”.

Parlamentarul acuză de asemenea că în secţia de psihiatrie tavanul este găurit din cauza apei care s-a infiltrat în acoperişul refăcut „în bătaie de joc pe bani mulţi”, apa care se infiltrează fiind colectată într-un butoi.

Totodată, Ungureanu susţine, prezentând fotografii, că în curtea spitalului se produc inundaţii „la orice ploaie puţin mai serioasă”, că „jegul gros şi pânzele de păianjen domină geamurile nespălate de luni bune”, acuză lipsa unei garderobe pentru personal şi că prin uşa de termopan de la intrarea în secţie pe care o cataloghează drept „o mare porcărie”, iarna au intrat vântul şi zăpada în clădire pentru că a fost montată greşit.

„După vizita mea în spital, a început curăţenia generală. Au fost aduse de acasă infirmiere, personal de curăţenie, ca pe vremea lui Ceauşescu înaintea unui control... Vă asigur că voi găsi procurori harnici şi independenţi care o să cureţe acest spital de mafioţi, sunt o groază şi au corespondent în conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa. O să vă întrebaţi ce a făcut DSP Dâmboviţa, Inspecţia Sanitară de Stat, Parchetul local, SRI local, alte instituţii ale statului? Cum ce? Au tăcut şi au întreţinut jegul moral şi uman din Spitalul Judeţean Târgovişte, este cât se poate de evident!”, arată deputatul în postarea de pe reţeaua de socializare.

El susţine că a solicitat efectuarea unor verificări din partea Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii.

„Însă, ministrul Sănătăţii a intrat în campanie electorală şi se pregăteşte să vină la Cluj să laude administraţia oraşului care îşi asumă politic meritele societăţii civile şi a personalului medico-sanitar din câteva spitale ce a luptat fără sprijin din partea statului cu epidemia de Covid 19” adaugă Ungureanu.

Acesta a menţionat că va reveni la spitalul din Târgovişte foarte curând, susţinând că „este multă mizerie în sistemul sanitar”. 

 

Managerul spitalului: ”Nu sunt în concordanță cu realitatea”

 

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, Claudiu Dumitrescu, a declarat pentru News.ro că imaginile prezentate de Ungureanu „nu sunt in concordanţă cu realitatea”.

„Sunt consternat, sunt dezamăgit că pot să fie astfel de luări de poziţie de la oameni care ocupă funcţii de conducere în statul român. Nu îmi vine să cred că pot să existe astfel de luări de cuvânt, în astfel de termeni, la un nivel al funcţiei care presupune un respect” a afirmat Claudiu Dumitrescu.

Acesta a afirmat că spitalul a fost vizitat şi controlat de DSP, de reprezentanţi ai Avocatului Poporului şi că nu au fost descoperite nereguli precum cele sesizate de Ungureanu.

 

Citește și...
Coronavirus România, LIVE UPDATE 6 iunie. 1.322 de decese și 20.290 de persoane infectate
Coronavirus România, LIVE UPDATE 6 iunie. 1.322 de decese și 20.290 de persoane infectate

Coronavirus România, 6 iunie. Până acum, 1.322 persoane au decedat în România după ce au contractat noul coronavirus. Numărul cazurilor confirmate a ajuns 20.290, iar cel al pacienților vindecați este de 14.419.

Apel disperat către Ministerul Sănătății: „Lăsați tații să își vadă nou-născuții”
Apel disperat către Ministerul Sănătății: „Lăsați tații să își vadă nou-născuții”

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România trage un semnal de alarmă asupra faptului că în continuare sunt internate în spitale doar urgenţele.

Tot mai multe spitale de stat refuză internarea pacienților care nu s-au testat pentru COVID-19
Tot mai multe spitale de stat refuză internarea pacienților care nu s-au testat pentru COVID-19

Vă internăm doar dacă faceți dovadă că nu aveți COVID 19. Mulți pacienți care vor să se trateze în spitalele de stat s-au plâns că primesc acest răspuns.

Recomandări
Criza gazelor s-ar putea agrava anul viitor în Europa, după folosirea rezervelor în iarnă
Criza gazelor s-ar putea agrava anul viitor în Europa, după folosirea rezervelor în iarnă

Europa s-ar putea confrunta cu o criză energetică şi mai acută anul viitor, după ce va utiliza rezervele de gaze naturale pentru a trece de frigul acestei ierni, a declarat miercuri şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE), transmite Reuters.

"e-Estonia, model pentru viitor". Cum au ajuns elevii estonieni cei mai buni din lume. "Educația e a doua noastră religie"

Educația este foarte importantă pentru estonieni și asta se vede an de an, când elevii din această țară ies mereu pe primele locuri la testele PISA, cele care măsoară nivelul de pregătire și de înțelegere a cunoștințelor.

Un eurodeputat german critică România: „Cum n-a fost nimeni atent când a aderat această țară la UE?”
Un eurodeputat german critică România: „Cum n-a fost nimeni atent când a aderat această țară la UE?”

Guvernele Uniunii Europene vor vota în decembrie cu privire la aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.