Un copil a fost batut cu salbaticie in curtea unei scoli din Arges. Reactia profesorilor: "Te duci acasa si-ti trece"

12-05-2016 17:28

Un baiat de 13 ani, cu nevoi speciale, care urma clasa a cincea la scoala generala din comuna Leordeni, judetul Arges, a ajuns la spital dupa ce a fost batut de doi colegi mai mari.

Incidentul s-a petrecut chiar in curtea scolii, la sfarsitul cursurilor, in timp ce copiii asteptau microbuzul scolar sa ii duca acasa. Pus la pamant de colegii mai mari si lovit cu pumnii si picioarele, baiatul de 13 ani a reusit totusi sa ajunga acasa. Cand l-a vazut, mama l-a dus repede la spitalul de la Topoloveni unde medicii au decis trasferul cu ambulanta la Pitesti, mai ales ca baiatul avea un traumatism sever in zona inghinala.

Copilul este acum este in afara pericolului dar, revoltata, mama lui a facut plangere la politie. La scoala s-a declansat o ancheta, mai ales ca victima este un copil cu nevoi speciale si ar fi trebuit supravegheat atent. Dar profesorul de serviciu sustine ca n-a avut cum sa intervina pentru ca era intr-un alt loc din curtea scolii.

Ceilalti copii au insa alta varianta: ei sustin ca au chemat profesorii. Mama victimei spune ca “au venit doua doamne si au zis nu-i nimica Baiciule, te duci acasa si-ti trece!”

Traumatismul din zona inghinala i-a ingrijorat insa pe medicii din Topoloveni care au decis sa-l trimita pe pacient la Pitesti. Incidentul a determinat Inspectoratul Scolar sa declanseze o ancheta la scoala din Leordeni. Sesizata de mama copilului, si politia a demarat o ancheta. Daca, intr-adevar, se constata ca agresorii sunt minori, care nu raspund penal, atunci parintii lor vor fi sanctionati.


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Exclusiv PRO TV Plus
Neti Sandu, previziuni pentru anul 2021. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

20:05
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26