Un bătrân de 105 ani din Cluj s-a vaccinat contra COVID

19-01-2021 17:39


Cu multe emoții, dar plin de încredere, un bărbat de 105 ani din Gherla judeţul Cluj s-a vaccinat anti-COVID. Este cel mai vârstnic român care face asta.

Iosif Rus, veteran de război și fost profesor de muzică spune că are încredere în medici și că, oricum, doar imunizarea ne poate ajuta să revenim la o viață normală.

Iosif Rus: ”Să se vaccineze, să meargă, să îşi păstreze sănătatea. Ca să poată să revină viaţa la normal. Ei, tinerii, trebuie să ia viaţa în serios, că ei rămân”.

La 105 ani, a găsit energia să se intereseze zilnic despre evoluția bolii.

Iosif Rus: ”Degeaba nu cred ei, că realitatea e asta: Virusul există. Nu ştiu ce concepţie au ei, dar nu ar trebui să fie aşa. Sănătate e pe primul rând, de aia toate popoarele au început să îşi facă vacinurile şi să lupte împotriva pandemiei ăsteia”.

Singurul său sprijin îi este nepoata. Femeia s-a bucurat enorm să-l vadă determinat.

Daniela Jiman, nepoata bătrânului: ”Puţine emoţii a avut şi a studiat foarte mult, dar a avut încredere în medicină, în vaccinurile acestea inovatoare. A citit foarte mult”.

Primar: ”S-a vaccinat în prima zi de vaccinare la cei 105 ani împliniţi. Aşa cum spunea şi dânsul, să punem capăt acestei pandemii pentru comunitatea noastră dânsul este un exemplu”.

Peste 21 de zile, Iosif Rus se va prezenta la centrul de vaccinare pentru rapel.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO