Un bărbat suspect de COVID-19 a ameninţat medicii şi a refuzat să meargă la spital. Ce a urmat

Ultima actualizare: 03-09-2020 17:27

Doi bărbați din Galați au fost amendați pentru un episod inedit. Unul dintre ei, suspect de COVID-19, a refuzat să fie preluat de către ambulanță, iar jandarmii l-au târât pur și simplu la mașină.

Bărbatul suspect de COVID-19, a ameninţat cadrele medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă chemate să îl ducă la spital, el refuzând să meargă la unitatea medicală, astfel că jandarmii au intervenit pentru aplanarea conflictului. 

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi, jandarmii aflaţi în patrulare pe raza Secţiei 3 Poliţie Galaţi au fost solicitaţi prin apel 112 în sprijinul unui echipaj medical de ambulanţă, care a fost ameninţat cu acte de violenţă de către doi bărbaţi.

“La faţa locului jandarmii au aplanat conflictul şi din verificările făcute a rezultat faptul că joi dimineaţă o persoană a sesizat la 112 că un prieten al său prezintă simptome specifice COVID-19. În momentul în care a ajuns echipajul medical, bărbatul, în vârstă de 25 ani, a devenit recalcitrant şi a refuzat să îi însoţească către Spitalul de Urgenţă Galaţi. Pentru a preveni escaladarea situaţiei au fost chemaţi jandarmii, iar la vederea oamenilor legii bărbatul a fugit în apartament şi s-a închis în casă”, se arată în comunicatul citat de News.ro.

Ce amenzi au primit cei doi bărbați

 

Jandarmii au mers să discute cu bărbatul respectiv, însă au fost împiedicaţi de un prieten al acestuia.

“Prietenul, un bărbat în vârstă de 33 ani, a fost avertizat de către jandarmi că în cazul în care nu încetează cu ameninţările şi injuriile la adresa forţelor de ordine vor fi luate măsuri legale împotriva acestuia. Cel în cauză nu a ţinut cont de recomandarea jandarmilor şi a încercat să îi împingă, motiv pentru care a fost condus, forţat, la sediul secţiei de poliţie unde a i-a fost aplicată o amendă în valoare de 3.000 lei pentru <<împiedicarea, sub orice formă, a organelor însărcinate cu menţinerea ordinii publice de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliţiei ori al altui organ de stat>>”, precizează sursa citată.

De asemenea, bărbatul pentru care a fost solicitat echipajul medical a fost amendat cu 1.000 de lei pentru proferare de injurii şi refuz de legitimare. El mai fusese amendat tot cu 1.000 de lei, în 2 septembrie, la Spitalul Judeţean Galaţi, pentru injurii şi ameninţări aduse personalului medical.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!