Un bărbat eliberat din închisoare a agresat două bătrâne. „M-am trezit cu pumni în cap”

Ultima actualizare: 30-10-2019 18:05

Un bărbat din Iaşi a tâlhărit două femei de 66 şi 82 de ani. Individul, recent eliberat din închisoare, le-a urmărit pe victime până au intrat în bloc, iar când acestea au rămas singure, le-a atacat.

Agresorul a fost arestat preventiv şi urmează să fie trimis în judecată. Individul de 55 de ani a fost condamnat la închisoare tot pentru fapte de tâlhărie. Pe 15 octombrie, a fost eliberat condiţionat deşi ar mai fi avut de executat 2 ani de detenţie.

La scurt timp a atacat prima victimă, o bătrână de 82 de ani. A urmărit-o până în faţa blocului, a lovit-o şi i-a furat geanta în care aceasta avea o sumă modestă, 50 de lei.

Veronica Apostol, victimă: „M-a urmărit şi a venit aici pe scară. Eu intram cu 3 bagaje, s-a repezit direct şi mi-a luat cheile de la apartament şi cheile de la uşă, s-a izbit cu o putere aşa de mare. Am stat 20 de minute jos, nimeni pe scara n-a ieşit."

După câteva ore de la primul atac, bărbatul a jefuit o altă femeie, de 66 de ani. Pe aceasta, însă, a lovit-o violent, iar victimă a avut nevoie de îngrijiri medicale. De această dată, a fugit cu 1.000 de lei.

Doinița Solomon, victimă: „Eu am deschis uşa, până am intrat eu, el a prins uşa, nici nu l-am văzut. M-am trezit cu pumni în cap, mi-a luat geanta unde aveam buletinul, cardul de sănătate, 4 carduri. Aici oamenii sunt disperaţi, asta e societatea, bineînţeles că trebuie pedepsit."

La sfarsiul săptămânii trecute, politstii au reuşit să-l prindă pe individ.

Ioana Bilea, purtător de cuvat IPJ Iaşi: „În prezent, bărbatul bănuit de comiterea celor două fapte se află în arestul IPJ Iaşi, fiind arestat preventiv 30 de zile. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 1100 de lei şi este cunoscut cu antecedente penale."

Bărbatul este cercetat pentru furt calificat. Dacă va fi găsit vinovat, sentința va fi mult mai aspră, având în vedere că este recidivist.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO