Un barbat din Vaslui a murit strivit de o masina care era parcata. Soferul este cercetat pentru ucidere din culpa

28-09-2015 20:26


Un batran de 81 de ani a fost lovit mortal in judetul Vaslui de o duba fara sofer. Masina era parcata pe strada, dar la un moment dat s-a pus in miscare, cel mai probabil, deoarece nu avea frana trasa.

Batranul se afla la o suta de metri distanta si nu a reusit sa se mai fereasca. Soferul masinii este cercetat acum pentru ucidere.

Femeie martor: "Mergand spre magazin, am vazut ca a plecat masina. M-am lipit de poarta si a ajuns la gard. Probabil ca nu a pus frana. A plecat masina singura, fara sofer"

Aceasta femeie s-a ferit in ultima clipa din calea masinii. Soferul dubei abia parcase in fata casei, asa cum facea de obicei. In scurt timp autoutilitara s-a pus singura in miscare pe strada inclinata. Bietul batran de 81 de ani se afla la 100 de metri distanta, statea cu spatele si nu auzea, spun rudele. Masina l-a strivit si a murit pe loc.

Fratele victimei: "El repara poarta, batea un cui. Era cu fata in jos. Masina a coborat singura de acolo de sus. Era surd si chior de un ochi."

Vecinii au sarit sa-l salveze pe batran, insa era prins sub roata. Soferul a suferit un soc cand a vazut ce s-a intamplat.

Martor: "Am auzit bufnitura, am venit, era omul sub masina, am dat sa impingem masina. Cum sa o impinge, ca nu ai cum sa o impingi."

Localnici: "A murit cu zile in poarta lui. Asa i-a fost moartea, Dumnezeu sa-l ierte!"

Vecina: "O bubuitura si am zis ca imi darama casa. Cand am iesit, am vazut masina, dar nu am stiut ca e sofer, ca nu e sofer. A inceput sa imi bata inima. Se poate intampla oricui..."

Proprietararul masinii sustine ca a asigurat duba cu frana de mana in momentul in care a parcat. O expertiza tehnica va stabili daca tragedia a fost provocata de o defectiune sau din neglijenta. Soferul este cercetat penal pentru ucidere din culpa.

VIDEO PROTVPLUS.RO