O dispută în familie s-a încheiat cu focuri de armă joi seară în județul Botoșani. Polițiștii chemați să intervină au fost nevoiți să folosească pistoalele din dotare pentru a potoli un bărbat.

Individul, amețit de aburii alcoolului și supărat pe fiul său, s-a năpustit și asupra agenților, înarmat cu un topor.

După mai multe focuri de avertisment, oamenii legii au tras și înspre scandalagiu, pe care l-au rănit la un picior.

Totul a început după ce bărbatul în vârstă de 58 de ani din Flămânzi, județul Botoșani, și-ar fi atacat fiul cu un cuțit. Speriat, tânărul s-a refugiat în casă unor rude și a sunat la 112 pentru a cere ajutor. Polițiștii ajunși la față locului au dat nas în nas cu individul chiar în timp ce acesta își caută băiatul prin vecini cu un topor în mână.

Maria Carp, purtător de cuvânt IPJ Botoșani: „Aflat sub influența băuturilor alcoolice i-a amenințat pe aceștia și a încercat să îi lovească cu un topor. Unul dintre agenți a executat trei focuri de avertisment în plan vertical și l-a somat pe bărbat să înceteze acțiunea. Pentru că acesta din urmă nu s-a conformat, continuând să îi amenințe pe polițiști, a fost efectuat un foc către atacator, rănindu-l la picior.”

Imediat a fost trimisă o primă ambulanță, dar cum glonțul l-a rănit pe bărbat în apropiere de artera femurala și sângerarea era masivă, a fost chemat un echipaj cu medic.

Maria Carp, purtător de cuvânt IPJ Botoșani: „Bărbatul respectiv a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri, starea lui fiind stabilă.”

Bărbatul a fost transferat apoi la o clinică din Iași. El este cercetat acum pentru ultraj, iar anchetatorii trebuie să stabilească și dacă polițiștii au acționat corect.