Un barbat a murit in timp ce monta beculete pentru Craciun pe un stalp din Ploiesti

Dată publicare: 27-11-2012 13:16
Dată actualizare: 30-11-2012 01:02


Un incident tragic umbreste sarabatorile unei familii din Ploiesti. Un barbat care monta beculete pentru Craciun pe stalpii in oras si-a pierdut viata dupa ce un autobuz a lovit macaraua cu care se ridicase la inaltime.

Muncitorul, angajat al societatii care asigura iluminatul public, s-a dezechilibrat si a cazut lovindu-se puternic la cap. Nu avea nici centura de siguranta nici casca de protectie, iar inspectorii de la protectia muncii Prahova ii vor trage acum la raspundere pe sefii lui.

Accidentul s-a petrecut pe o artera importanta a orasului unde barbatul - in varsta de 50 de ani - tocmai fixase o ghirlanda. Se pregatea sa coboare cand un autobuz a lovit bratul bacaralei.

Martorii accidentului au sunat imediat la 112, iar echipajul de urgenta l-a resuscitat minute bune pe barbat. Desi a fost dus repede la spital, medicii nu l-au putut salva.

Reprezentantii primariei sustin ca nu este prima oara cand angajatii firmei care se ocupa de iluminatul public lucreaza la inaltime fara echipament de protectie. In plus barbatul nu era insotit in momentul accidentulu desi ar fi trebuit sa faca parte dintr-o echipa de minimum doi muncitori.

Ancheta il vizeaza atat pe soferul autobuzului care a lovit macaraua cat si societatea unde era angajat muncitorul care a murit. Sefii lui trebuie sa dea explicatii despre lipsa echipamentului.


VIDEO PROTVPLUS.RO