Turneul Năstase-Țiriac ar putea fi organizat în Ungaria. ”Devine proprietatea maghiarilor”

Ultimul update: Luni 09 Octombrie 2017 13:31
Data publicarii: Miercuri 04 Octombrie 2017 18:44
Categorie: Actualitate

Meci de ping-pong între Ion Ţiriac şi Banca Naţională.

Omul de afaceri, fost tenisman, a mers miercuri în Parlament ca să ceară ajutor pentru a redeschide Arenele de tenis, deţinute de Banca Naţională în centrul Capitalei, dar lăsate în paragină.

Fără modernizarea lor, pe care Banca Naţională spune că nu o poate face, Bucureştiul pierde definitiv Turneul BRD Năstase -Ţiriac Trophy în favoarea Budapestei. Guvernatorul Mugur Isărescu a cerut 35 de milioane de euro pentru ca Arenele BNR să revină Guvernului.

Ion Ţiriac a ajuns la Parlament cu speranţa că va găsi o soluţie pentru a redeschide ''casă tenisului românesc'', adică Arenele BNR, unde până acum doi ani organiza singurul turneu ATP din România.

Ţiriac spune că Banca Naţională că a luat ilegal, în 1991, complexul sportiv din zona Cotroceni, pentru aproximativ 200 de mii de dolari.

Ion Tiriac: "Protestele au fost ilegale. Eu intre un hot si un prost, prefer hotul". Oana Roman, atac la adresa magnatului

Ion Ţiriac: "Eu îi fac guvernatorului o ofertă şi-i plătesc de două ori atâta, de 4 ori, de 10 ori, şi nici măcar nu-mi trebuie mie, că nu o duc la Monte Carlo, o las aici, o puneţi într-o fundaţie."

Banca Naţională spune că legislaţia europeană nu-i permite să investească în clădiri în care nu are activitate, aşa că nu poate moderniza arena. Aşadar, singură şansă ar fi că Arenele să aibă un nou proprietar.

Iar ministrul Sportului spune că Banca Naţională a avansat şi un preţ pentru Arene:

Marius Dunca, ministrul Sportului: "Valoarea la tot ce înseamnă stadion, terenuri de tenis, arenele BNR, se ridică din cele spuse la 35 de milioane de euro".

În prezent, Arenele BNR nu mai corespund cerinţelor federaţiilor internaţionale de tenis, iar terenul central nu are avizul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţe că să funcţioneze.

Contactaţi de Ştirile ProTV, reprezentanţii Băncii Naţionale au refuzat să comenteze declaraţiile făcute de Ion Ţiriac în Parlament. 

Au invocat în schimb o informare publicată acum o luna şi jumătate, în care precizează că BNR a început în 2014 demersurile pentru transferul de proprietate către Guvern, dar până acum nu s-a ajuns la o soluţie. Nici actualul Executiv nu e hotărât dacă trebuie să preia Arenele BNR. Iar timpul de gândire este limitat.

Ion Țiriac: "Dacă reuşiţi cumva să faceţi ceva până în decembrie, eu pot să aduc Turneul înapoi, după decembrie devine proprietatea maghiarilor."

Un parlamentar spune că sunt două soluţii: arena să fie preluată de Ministerului Sportului sau de Primăria Capitalei. Discuţiile avute de oficialii BNR cu foştii premieri luau în calcul varianta că terenul de tenis şi cel de fotbal să fie cedate Guvernului în schimbul unor clădiri în centrul Capitalei.

Daniel Zamfir, senator PNL: "Vreau să promovăm o iniţiativă legislativ pentru că acest complex sportiv să revină sportului."

La Arenele BNR, unde acum 30 de ani Ilie Năstase şi Stan Smith se luptau pentru Salatieră de Argint, sunt şi câteva clădiri folosite de Banca Centrală, un sediu de pregătire pentru angajaţii BNR şi un mic hotel.

Ilie Năstase, despre Isărescu: L-aş da în judecată că mi-a luat bani din buzunar

Ilie Năstase, despre Isărescu: L-aş da în judecată că mi-a luat bani din buzunar

VIDEO PROTVPLUS.RO

poluare bicaz

Peste 100 de tone de deşeuri plutitoare, strânse din zona barajului Bicaz

Avioanele de luptă F16, cumpărate din Portugalia, cele mai apreciate la Ziua Aviației

S-a sacrificat pentru a nu se prăbuși peste mulțime. Mărturisirea soției pilotului Florin Rotaru

Scandal pentru un sfert din teritoriul României. Guvernul a schimbat prin OUG cum este administrat

Căutat pentru corupție, Elan Schwartzenberg scapă de mandatul de arestare pe numele său

Arest la domiciliu pentru fiul de judecători care a provocat accidentul în care i-a murit iubita

piata

”Vânătoarea” vânzătorilor ambulanți de ciuperci. Marfa din piețe, confiscată

Crescători de oi, înșelați cu 110.000 de lei. Trei tineri au luat 700 de animale gratis

A înjunghiat lângă inimă un tânăr care l-a certat că făcea mizerie. Pedeapsa primită

Femeie din Arad, atacată în casă de doi bărbați. Au legat-o și au plecat cu 10.000 de lei

Un bărbat din Iași a vrut să-i dea foc soției, însă a greșit ”ținta”. Cine a fost rănit grav

Reacția ministrului de Interne după scrisoarea polițiștilor rutieri pentru Iohannis