"Am crezut ca murim". Ce spun turistii care s-au prabusit cu liftul vechi de 80 de ani din salina de la Slanic Prahova

Ultima actualizare: 09-08-2014 06:58

Episod de cosmar in Salina de la Slanic Prahova. Liftul care transporta turistii in subteran s-a prabusit cu 2 copii si 6 adulti.

Socul izbiturii le-a provocat pe langa un atac de panica si traumatisme la genunchi si la coloana. Victimele au fost evacuate de urgenta. La fel si ceilalti vizitatori. In conditiile in care turistii platesc bilete la intrare, instalatia ascensorului din salina este din anul 1936. 

Turistii mai aveau cativa metri pina sa ajunga in salina. La un moment dat au auzit zgomote puternice. Liftul a inceput practic sa se lovesca de pereti. A fost secunda in care toti au intrat in panica.

"Facea un zgomot infernal si a fost intuneric bezna, am zis ca murim", povesteste o femeie.

Liftul cu 8 turisti intre care si doi copii trebuia sa coboare 204 metri. Dupa 200 a aparut o defectiune care a accelerat caderea. Cabina s-a dus practic ca o ghiulea.

Instalatia despre care cei de la salina spun ca a fost verificata acum un an parea in regula. Turistii au fost imediat evacuati iar cei care au trait experienta ingrozitoare din lift au primit ingirjiri.

''Un barbat fost trasnportat la spitalul judetean cu un traumatism de genunchi drept, restul au fost asistati aici cu atacuri de panica cu contuzii minore de genunchi", spune medicul Ruxandra Radulescu.

Oamenii sunt revoltati. Desi platesc 18 lei la intrarea liftul este vechi de 78 de ani. Nu este pentru prima data cand se produc astfel de incidente la salina de la Slanic Prahova. In urmă cu trei ani, 50 de copii din Galati au ramas blocati in mina dupa ce liftul s-a defectat. 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO