Turiști atacați de ursoaică. Imaginile filmate de un martor

Ultimul update: Luni 28 August 2017 19:39
Data publicarii: Marti 22 August 2017 17:03
Categorie: Actualitate

Experienţă terifiantă pentru un grup de turişti care se plimbau cu barca pe lacul Sfânta Ana din judeţul Harghita. Au fost la un pas de a fi răniţi de o ursoaică al cărei pui se scalda şi el în apele lacului.

Curioşi, oamenii, printre care se află şi un copil, s-au apropiat de pui să îl filmeze, fără să-şi dea seama că e cea mai mare imprudenţă!

Pe neaşteptate, ursoaica a atacat. Din fericire, turiştii au scăpat nevătămaţi de această dată!

Întâmplarea s-a petrecut în miezul zilei, când pe lacul Sfânta Ana erau mai multe bărci cu turişti. Privirile tuturor au fost atrase de o ursoaică urmată de puiul ei! Animalele veniseră calme.. la scăldat.

Oamenii privesc distraţi şi filmează sau fotografiază scenele inedite. În incercarea de a suprinde imagini cât mai spectaculoase, una dintre bărci se apropie de puiul de urs care se avântase în apă. Gravă greşeală: ursoaica simte pericolul şi sare furioasă în apărarea puiului.

Ca şi cum n-ar fi făcut destule, oamenii lovesc disperaţi cu vâsla şi riscă să înfurie animalul şi mai mult! Înregistrarea se opreşte brusc, semn că şi cel care filma de la distanţă se sperie.

Gassner Wolfgang, Centrul de informare turistică Băile Tuşnad: "Turiştii din barcă, slavă Domnului, au scăpat, se vede că s-au speriat şi ei, copilul plânge. Turiştii sunt de vină pentru că ei se apropie prea tare de animalele care îşi apară teritoriul."

Astfel de incidente au loc zilnic în zona de agrement a lacului sfânta Ana. Atraşi de gunoaiele lăsate în urmă de turişti, urşii s-au obişnuit să coboare din pădure la containere. În loc să se ţină la distanţă, turiştii se apropie extrem de mult, riscându-şi viaţă! Săptămâna trecută, oamenii au urmărit prin pădure o ursoaica şi pe puiul ei.

Doar faptul că sălbăticiunile au fost paşnice a făcut că inconştienţa turiştilor să nu aibă urmări tragice.

Gassner Wolfgang, Centrul de informare turistică Băile Tuşnad: "În ultima perioada primim zilnic informaţii despre astfel de incidente. Până acum nu s-a întâmplat nimic tragic, dar dacă aşa continuă, nu mai e mult şi o să fie şi probleme"

Investitorii în turism din zonă vor cere autorităţilor să mute în adâncul pădurii urşii care au prins nărav şi se hrănesc din resturile aruncate de turişti. În plus, cer să fie sancţionaţi cei care atrag deliberat şi momesc cu hrană animalele sălbatice, ca să prindă imagini interesante.

Astfel de incidente se petrec zilnic în zona lacului Sfânta Ana, în staţiunea Băile Tuşnad. Recent, o femeie, ghid turistic, a fost trântită la pământ de o ursoaică ce îşi cauta puiul rătăcit în zona plină de excursionişti. Din fericire, femeia a scăpat nevătămată, dar spaima a fost teribilă.

Oamenii sunt sfătuiţi ca, atunci când merg prin pădure, să facă gălăgie astfel încât să ţină sălbăticiunile la distanţă.

Dacă, totuşi, ursul îşi face apariţia, turiştii trebuie să se retragă, fără gesturi bruşte. În niciun caz nu trebuie să-i ademenească sau să-i provoace, pentru că reacţia animalelor sălbatice este imprevizibilă şi poate avea consecinţe tragice.

Un vizitator, mușcat de urs într-o rezervație naturală din China
Un vizitator, mușcat de urs într-o rezervație naturală din China
VIDEO PROTVPLUS.RO
Corina Crețu
Corina Creţu: "Toţi pretindem, cel puţin, că avem toleranţă zero la corupţie"
Măsura luată de Ecaterina Andronescu după scandalul diplomelor de medic false
Război total Toader - Lazăr: "Vom ataca la CCR OUG pe legile justiției"
Tramvaie blocate şi copaci căzuţi pe maşini în Capitală, din cauza vântului puternic
Localitatea cu primărie într-un conac de 200.000 €. Oamenii merg, însă, prin noroaie
Podul căzut la Ploieşti putea zdrobi zeci de oameni. Oficial: "Nu ştiu cât de vechi e"
proteste ale magistratilor
OUG pe Legile Justiţiei a scos magistraţii în stradă. Ar putea urma o grevă fără precedent
RADET intră în faliment săptămâna viitoare. Ce se va întâmpla apoi cu bucureştenii
Polițiști răniți după ce mașina lor a fost spulberată într-o intersecție din Iași
A furat 40.000 lei prin telefon. Poliţia a prins-o, dar nu a găsit niciun ban din pradă
Un bloc-turn din Craiova era să ardă din cauza televizorului unui pensionar
Decizie în cazul falsului medic italian. Doi doctori reali îl acuză că i-a păcălit