Turiști atacați de ursoaică. Imaginile filmate de un martor

Ultimul update: Luni 28 August 2017 19:39
Data publicarii: Marti 22 August 2017 17:03
Categorie: Actualitate

Experienţă terifiantă pentru un grup de turişti care se plimbau cu barca pe lacul Sfânta Ana din judeţul Harghita. Au fost la un pas de a fi răniţi de o ursoaică al cărei pui se scalda şi el în apele lacului.

Curioşi, oamenii, printre care se află şi un copil, s-au apropiat de pui să îl filmeze, fără să-şi dea seama că e cea mai mare imprudenţă!

Pe neaşteptate, ursoaica a atacat. Din fericire, turiştii au scăpat nevătămaţi de această dată!

Întâmplarea s-a petrecut în miezul zilei, când pe lacul Sfânta Ana erau mai multe bărci cu turişti. Privirile tuturor au fost atrase de o ursoaică urmată de puiul ei! Animalele veniseră calme.. la scăldat.

Oamenii privesc distraţi şi filmează sau fotografiază scenele inedite. În incercarea de a suprinde imagini cât mai spectaculoase, una dintre bărci se apropie de puiul de urs care se avântase în apă. Gravă greşeală: ursoaica simte pericolul şi sare furioasă în apărarea puiului.

Operațiune de salvare complicată, după ce o ursoaică s-a prins într-un gard de sârmă

Ca şi cum n-ar fi făcut destule, oamenii lovesc disperaţi cu vâsla şi riscă să înfurie animalul şi mai mult! Înregistrarea se opreşte brusc, semn că şi cel care filma de la distanţă se sperie.

Gassner Wolfgang, Centrul de informare turistică Băile Tuşnad: "Turiştii din barcă, slavă Domnului, au scăpat, se vede că s-au speriat şi ei, copilul plânge. Turiştii sunt de vină pentru că ei se apropie prea tare de animalele care îşi apară teritoriul."

Astfel de incidente au loc zilnic în zona de agrement a lacului sfânta Ana. Atraşi de gunoaiele lăsate în urmă de turişti, urşii s-au obişnuit să coboare din pădure la containere. În loc să se ţină la distanţă, turiştii se apropie extrem de mult, riscându-şi viaţă! Săptămâna trecută, oamenii au urmărit prin pădure o ursoaica şi pe puiul ei.

Doar faptul că sălbăticiunile au fost paşnice a făcut că inconştienţa turiştilor să nu aibă urmări tragice.

Gassner Wolfgang, Centrul de informare turistică Băile Tuşnad: "În ultima perioada primim zilnic informaţii despre astfel de incidente. Până acum nu s-a întâmplat nimic tragic, dar dacă aşa continuă, nu mai e mult şi o să fie şi probleme"

Investitorii în turism din zonă vor cere autorităţilor să mute în adâncul pădurii urşii care au prins nărav şi se hrănesc din resturile aruncate de turişti. În plus, cer să fie sancţionaţi cei care atrag deliberat şi momesc cu hrană animalele sălbatice, ca să prindă imagini interesante.

Astfel de incidente se petrec zilnic în zona lacului Sfânta Ana, în staţiunea Băile Tuşnad. Recent, o femeie, ghid turistic, a fost trântită la pământ de o ursoaică ce îşi cauta puiul rătăcit în zona plină de excursionişti. Din fericire, femeia a scăpat nevătămată, dar spaima a fost teribilă.

Oamenii sunt sfătuiţi ca, atunci când merg prin pădure, să facă gălăgie astfel încât să ţină sălbăticiunile la distanţă.

Dacă, totuşi, ursul îşi face apariţia, turiştii trebuie să se retragă, fără gesturi bruşte. În niciun caz nu trebuie să-i ademenească sau să-i provoace, pentru că reacţia animalelor sălbatice este imprevizibilă şi poate avea consecinţe tragice.

Un vizitator, mușcat de urs într-o rezervație naturală din China

Un vizitator, mușcat de urs într-o rezervație naturală din China

VIDEO PROTVPLUS.RO

Elicopter SMURD

Doi muncitori ai Complexului Energetic Oltenia, răniţi după ce s-au electrocutat la un panou electric

Descoperirea făcută de câțiva muncitori din Reșița, care săpau cu un buldoexcavator

Peste 100 de tone de deşeuri plutitoare, strânse din zona barajului Bicaz

Avioanele de luptă F16, cumpărate din Portugalia, cele mai apreciate la Ziua Aviației

S-a sacrificat pentru a nu se prăbuși peste mulțime. Mărturisirea soției pilotului Florin Rotaru

Scandal pentru un sfert din teritoriul României. Guvernul a schimbat prin OUG cum este administrat

Elan Schwartzenberg

Căutat pentru corupție, Elan Schwartzenberg scapă de mandatul de arestare pe numele său

Arest la domiciliu pentru fiul de judecători care a provocat accidentul în care i-a murit iubita

”Vânătoarea” vânzătorilor ambulanți de ciuperci. Marfa din piețe, confiscată

Crescători de oi, înșelați cu 110.000 de lei. Trei tineri au luat 700 de animale gratis

A înjunghiat lângă inimă un tânăr care l-a certat că făcea mizerie. Pedeapsa primită

Femeie din Arad, atacată în casă de doi bărbați. Au legat-o și au plecat cu 10.000 de lei