DSP cauta vinovatii in cazul fetitei de cinci ani care a murit rapusa de rabie

Ultima actualizare: 26-09-2012 19:32
Rabie

Directia de Sanatate Publica s-a implicat in cazul fetitei de cinci ani care a murit rapusa de rabie, la doua luni de cand a fost muscata de un caine fara stapan.

Vor sa afle acum, dupa plangerile facute de mama, de ce medicii care au consultat-o pe fetita imediat dupa atac
nu au vaccinat-o antirabic.

Intre timp, zeci de oameni din sat, care au intrat in contact cu fata, primesc tratament pentru evitarea unei noi tragedii.

Inca de marti, 39 de persoane au fost vaccinate antirabic si toate vor trebui sa mai revina la doctor inca de patru ori, in decurs de doua luni, pentru continuarea tratamentului.

Este vorba despre 25 de copii, cei mai multi colegi de gradinita ai fetitei de cinci ani. Apoi de 14 adulti, printre care rudele ei, cadrele didactice, dar si personalul medical care a intrat in contact cu ea.

Transmiterea rabiei de la om la om, prin intermediul salivei este rara, spun specialistii, dar riscul exista.

Ramane acum de vazut cine este de vina pentru ca biata fata nu a fost tratata corect in decembrie. Reprezentantii Spitalului Judetean din Bacau au recunoscut ca pacientei nu i s-a facut in prima faza decat un vaccin antitetanos, dar spun ca i-ar fi transmis mamei ca trebuie sa revina la ei cu copila si pentru vaccinarea antirabica. Femeia sustine ca nici vorba de asa ceva si vrea ca vinovatii sa plateasca.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO