Tudor Chirilă: Să vorbim și despre stigmatizarea studentelor care refuză să se dezbrace complet la clasă

Ultima actualizare: 05-05-2022 12:43
Tudor Chirilă
Facebook.com

Actorul Tudor Chirilă a reacționat, miercuri, pe pagina sa de Facebook, după mesajul tulburător transmis de actrița Viorica Vodă la Gala Premiilor Gopo.

 

El a afirmat că este un moment bun pentru ca publicul să afle despre facultățile de teatru în care ”profesorii de actorie fac avansuri studentelor”, dar și despre ”stigmatizarea studentelor care refuză să se dezbrace complet la clasă”.

”Poate că e un moment bun să vorbim despre facultățile de teatru în care profesorii de actorie fac avansuri studentelor sau în care profesori titulari la catedră se ocupă cu “pregătirea” pentru facultate. Poate ar fi momentul să vorbim și despre stigmatizarea studentelor care refuză să se dezbrace complet la clasă, în virtutea unor exerciții de “actorie” care, chipurile, au rolul de a dezinhiba. (Cunosc un caz real a cărui poveste am aflat-o direct de la victima care, într-un final, a reușit să schimbe școala). Da’, probabil că ne-ar pune pe toți la punct una care așteaptă un Ferrari de la vânătorul vieții ei, mașină pentru care el va fi scutit de rușinoasele drumuri la Mega Image.” - a scris Tudor Chirilă pe rețeaua de socializare.

Reacția lui vine la scurt timp după ce actrița Viorica Vodă a vorbit despre hărțuirea sexuală din industria cinematografiei.

La 20 de ani de la lansarea filmului Filantropica, actrița, care a interpretat rolul unei tinere îndrăgostite de personajul principal, a vorbit despre hărțuirea sexuală din industria cinematografică: ”Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuire sexuală din sistem. Nu din afara lui. Sunt foarte mulți directori de teatru, regizori care se pare că m-au confundat cu personajul, atât de credibilă am fost. Aplauze pentru asta!”

Actrița nu a oferit detalii despre situații concrete prin care a trecut și nici nu a menționat nume, ci, spune ea, a vrut să transmită un mesaj către noua generație.

 

 

 

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO