Trenurile Soarelui 2022. Mersul trenurilor spre mare, rute, prețuri și până când vor circula

tren CFR Călători
Facebook/CFR Călători

În fiecare an pe parcursul sezonului estival, CFR Călători introduce Trenurile Soarelui. În 2022, Trenurile Soarelui circulă începând cu10 iunie. 

Cei care nu vor să meargă cu mașina personală sau cu microbuzele spre litoralul Mării Negre au opțiunea trenurilor. Începând din 10 și 11 iunie, CFR călători dă startul programului "Trenurile Soarelui".

Trenurile au devenit o opțiune tot mai des aleasă de români pe parcursul verii, mai ales după ce linia ferată a fost refăcută și durata călătoriei pe ruta București – Constanța a ajuns să fie în medie de circa 2 ore și 20 minute

Când au început să circule Trenurile Soarelui 2022

Vara aceasta, turiștii vor avea la dispoziție 40 de trenuri care vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu stațiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării.

• 30 trenuri directe (15 dus/15 întors, inclusiv ramurile aferente) care pornesc din principalele orașe vor avea ca destinație /plecare litoralul românesc, dintre care 18 trenuri (9 dus/9 întors) au ca destinație/plecare Mangalia.

• 38 de trenuri (19 dus/19 întors) vor asigura legătura Capitalei cu litoralul și retur. Dintre acestea, 15 pleacă din Gara de Nord, 12 perechi din București Băneasa și 1 pereche din București Obor.

Pentru cei care vor să călătorească spre Delta Dunării, din 11 iunie 2022 trenurile IR 1981/ R 8653 și R 8656/ IR 1982 vor asigura zilnic legătura directă București Nord – Tulcea Oraș și retur pe întreaga durată a sezonului. De asemenea, din Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraș și retur cu trenuri dinspre Capitală sau Constanța.

Care sunt rutele "Trenurilor Soarelui" în 2022

CFR călători oferă posibilitatea de a ajunge pe Litoral fie direct din Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați, Buzău, fie prin asigurarea unei conexiuni rapide din București Nord prin intermediul trenurilor care circulă într-un orar cadențat (la 1-2 ore) pe ruta București Nord – Constanța și retur.

Prețuri pentru un bilet cu Trenurile Soarelui în 2022

Și în cazul Trenurilor Soarelui, tarifele de călătorie diferă în funcție de viteza și confortul trenurilor.

Tariful pentru o călătorie cu loc rezervat pe ruta București Nord – Constanța la clasa a 2-a, la tren IR este de 59,60 lei

• Tarif tren Regio-Expres pe aceeași rută este 33,20 lei

• Tarif tren Regio din Capitală în Constanța este 30,30 lei
 

Reduceri la cumpărarea biletelor la Trenurile Soarelui

În funcție de locul de unde aleg să cumpere biletul, turiștii beneficiază de următoarele reduceri:

• 5% reducere dacă aleg să cumepre biletul de pe site-ul CFR, din aplicație sau automatele de bilete din gări

• 10% reducere la cumpărarea unui bilet cu oferta dus-întors

• 10% din tariful de transport la cumpărarea cu anticipație.

Elevii beneficiază de gratuitate, iar studenții de 50% reducere la călătoria în vagoanele clasa a 2-a.

De unde se pot cumpăra bilete pentru mare

Biletele pot fi achiziţionate înainte cu 30 de zile prin intermediul următoarelor canale de vânzare:

• online de pe cfrcalatori.ro

• din aplicaţia mobilă "CFR Călători mersul trenurilor şi bilete online" (disponibilă în Google Play, App Store şi Huawei AppGallery);

• de la automatele de vânzare bilete din gări;

• de la casele de bilete din gări, agenţii de voiaj CFRCălători şi distribuitori autorizaţi (agenţii de turism).

Trenurile Soarelui 2022 circulă până în  12 septembrie

Ultimele garnituri din programul Trenurile Soarelui pleacă din  stațiunile de la Marea Neagră sau din Delta Dunării 11, respectiv, 12 septembrie 2022.

Articol recomandat de sport.ro
10 milioane de euro pentru Simona Halep! Tun financiar dat de fostul număr 1 WTA
10 milioane de euro pentru Simona Halep! Tun financiar dat de fostul număr 1 WTA
Citește și...
Vacanța de vară 2022. Pe ce dată se încheie anul școlar 2021-2022
Vacanța de vară 2022. Pe ce dată se încheie anul școlar 2021-2022

Finalul anului școlar 2021-2022 se apropie, iar elevii sunt nerăbdători să-și pună ghiozdanele de o parte și să să se bucure de vacanța de vară.

Recomandări
Austria este de acord cu intrarea României în Schengen, însă doar cu ridicarea granițelor aeriene. Ciolacu: ”Am spart gheața”
Austria este de acord cu intrarea României în Schengen, însă doar cu ridicarea granițelor aeriene. Ciolacu: ”Am spart gheața”

Austria și-a schimbat poziția și ne deschide calea spre Schengen. Anunțul a fost făcut sâmbătă noapte de premierul Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Care sunt cele mai mari 10 pensii din România. Câte sunt pensii speciale
Care sunt cele mai mari 10 pensii din România. Câte sunt pensii speciale

Cea mai mare pensie din România are o valoare brută de 95.423 de lei, potrivit datelor obţinute de News.ro. Valoarea netă a pensiei este de 84.000 de lei, aproximativ 16.800 de euro lunar.

Doctor în științele educației, despre dezastrul românesc de la testele PISA: ”Nu e atât de rău, mai e Bulgaria după noi”
Doctor în științele educației, despre dezastrul românesc de la testele PISA: ”Nu e atât de rău, mai e Bulgaria după noi”

România s-a clasat pe locul 45 din 81 de țări la testele PISA. Practic, rezultatele au arătat că performanța elevilor de 15 ani este pe penultimul loc din Uniunea Europeană. Aproape jumătate se încadrează la analfabetism funcțional.