TIR incarcat cu 200 de porci rasturnat la marginea autostrazii A1. Operatiunea de salvare, cu batai de cap, de dupa accident

Dată publicare: 20-05-2016 07:37
Dată actualizare: 23-05-2016 07:03


Aproximativ 200 de porci au ramas captivi intr-o rapa, dupa ce soferul care ii transporta s-a rasturant cu TIR-ul pe autostrada Bucuresti-Pitesti.

Cel mai probabil, barbatul a efectuat un viraj periculos, intr-o curba stransa si a pierdut controlul volanului. Acesta a ramas incarcerat in cabina masinii, iar porcii au ramas prinsi in remorca. Mai bine de sase ore s-au chinuit oamenii legii, dar si muncitorii sa scoata animalele de acolo, insa pana la urma toata lumea s-a lasat pagubasa.

TIR-ul incarcat cu porci venea din Bailesti, judetul Dolj, si trebuia sa ajunga in localitatea Bascov, unde se afla un abator. La intrarea pe autostrada Bucuresti - Pitesti insa, soferul a intrat intr-o curba periculoasa si s-a rasturnat cu masina intr-o rapa abrupta si adanca de zece metri.

Barbatul a fost scos din masina de pompieri si transportat de urgenta la spital.

Plt. maj. Adrian Cristea, ISU Arges: "Este vorba despre un TIR rasturnat pe breteaua A1, cu soferul incarcerat."

Atunci a inceput isteria. Strivite in inghesuiala, unele dintre animale au murit.

Mai intai, a venit patronul firmei la care trebuia sa ajunga transportul de animale, insotit de niste muncitori, ca sa scoata animalele din rapa.

Dupa multe incercari nereusite, s-au dat batuti si au aruncat vina pe firma transportatoare.

Dupa ce acesta a abandonat porcii, politistii, pompierii, dar si cativa muncitori ramasi in zona, au incercat sa gaseasca o solutie.

Ion Barloiu, medic veterinar DSV Arges: "Transportatorul. Cine este transportatorul? Trebuie sa vina dumnealui sa-si ridice porcii."

Iar muncitorii de la firma transportatoare nu au intarziat sa apara, insa fara prea mult succes.

Toata actiunea a durat, in total, mai bine de sase ore. Porcii au ramas, totusi, peste noapte, in rapa, iar vineri niste muncitori se vor intoarece in zona si vor incerca sa gaseasca o solutie.

Tags: accidente, porci, tir,


VIDEO PROTVPLUS.RO