Tânăr bătut de taximetriști în Galați după ce și-a sărbătorit ziua de naștere. VIDEO


Ultimul update: Sambata 13 Aprilie 2019 00:17
Data publicarii: Joi 11 Aprilie 2019 15:46
Categorie: Stiri actuale

Un tânăr de 19 ani din Galaţi a devenit, chiar de ziua lui, victima unei găşti de taximetrişti extrem de violenţi. Băiatul a avut o neînţelegere cu un şofer care, nervos, şi-a chemat colegii în ajutor.

Camerele de supraveghere ale Poliţiei Locale au filmat scenele cumplite care au urmat: cel puţin 10 taximetrişti înarmaţi cu bate şi pietre l-au lovit pe tânăr unde au apucat, iar unul dintre ei i-a furat telefonul mobil. Poliţia încearcă să îi identifice pe derbedei.

În imagini se vede cum tânărul pleacă supărat, dar, din urmă vine un bărbat care îl ia de gât şi îi dă un pumn. În doar câteva secunde, în jurul lui se adună un grup de huligani cu bate şi pietre şi mai mulţi indivizi îl lovesc cu pumnii şi picioarele.

Agresat din toate părţile, băiatul reuşeşte să fugă, dar, în spatele maşinilor, îl aşteptau alţi taximetrişti cu chef de bătaie. Incidentul s-a petrecut duminică dimineaţa, în jurul orei 4, când tânărul pleca de la petrecerea pe care o organizase cu ocazia aniversării lui. A chemat un taximetru, dar, când a început să încarce bagajele, s-a certat cu şoferul.

Robert Zaharia, victima: "Am avut şi o boxă, am încărcat-o în portbagaj, s-a dat jos că nu i se închidea portbagajul, i-am zis "bine, o bag în maşină", nu i-a convenit şi i-am zis "bine, lasă-mă-n pace şi pleacă", chem altă maşină. I-am trântit portbagajul şi el s-a dat jos, "băi, îmi strici maşina."

Petrecerea tânărului de 19 ani a avut loc într-un complex de la marginea Galaţiului. Dimineaţa, când a ieşit, îl aştepta taximetrul. A avut loc o altercaţie cu şoferul şi, în câteva minute, lucrurile au degenerat.

La un moment dat, în timp ce era lovit cu sălbăticie, tânărului i-a căzut telefonul mobil. În imagini se vede cum unul dintre agresori îl ridică şi, cu naturaleţe, îl bagă în buzunar.

Cms-șef Gabriela Costin, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi: "A fost deschis dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi distrugere lovire şi alte violențe."

Tânărul de 19 ani a refuzat să rămână internat în spital. Medicii legişti i-au recomandat, însă, 18 zile de îngrijiri medicale. Lista leziunilor suferite are aproape două pagini.

Robert Zaharia, victima: "Maxilarul fracturat, un fel de hemoragie internă la ochi, sus. Şi la picioare am vânătăi, pe abdomen am avut, spatele, tot la fel, mă doare tare."

În general, taximetriştii admit că au un anumit cod prin care semnalizează o problemă, însă ceea ce s-ar numi solidaritate de breaslă, a degenerat sălbatic.

"Probabil o fi greşit persoana respectivă şi a dat cod zero, zero.
Voi vă anunţaţi în momentul în care este vreun incident, când e vreun coleg de-al vostru în pericol?
Da, când sunt în pericol se dă codul zero-zero şi ne adunăm şi aplanăm conflictul."

Taximetriştii de la aceeaşi firmă nu şi-au recunoscut în imagini niciun coleg care să fi participat la scandal.

La rândul lor, reprezentanţii firmei de taxi au refuzat să comenteze incidentul.

Poliţiştii l-au audiat deja pe taximetristul de la care a pornit conflictul și spun că îi vor ancheta pe toţi cei implicaţi.

Tânărul de 19 ani este elev în clasa a 12-a la un liceu bun din Galaţi şi nu a mai fost implicat în astfel de incidente niciodată. Recunoaşte că, la petrecerea de ziua lui, consumase alcool, dar nu exagerase. În momentul în care a pornit scandalul era însoţit de un prieten, care îl ajuta să care bagajele şi care a scăpat cu fuga. Victima crede că taximetristul s-a enervat în momentul în care i-a trântit portbagajul, însă reacţia şoferului a fost de o violenţă de neimaginat. Iar tot grupul părea mai curând o gaşcă de golani extrem de periculoşi.

Pentru loviri sau alte violențe pedeapsa prevăzută de Codul Penal este de la 3 luni, la 2 ani de închisoare, iar pentru furt de la 6 luni, la 3 ani.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO