Procurorii anticorupție au extins ancheta după ameninţările la adresa Emiliei Şercan

23-05-2019 19:20

Procurorii anticorupție au extins ancheta în scandalul amenințării cu moartea a jurnalistei Emilia Șercan.

Ei au percheziționat locuințele și birourile șefilor Academiei de poliție „Alexandru Ioan Cuza", dar și pe cele ale unor ofițeri, bănuiți de implicare în scandal. Rectorul Academiei și un prorector sunt suspectați că ar fi în spatele amenințărilor cu moartea, pe care un alt ofițer al școlii i le-ar fi transmis Emiliei Șercan. Totul, pentru a o determina să oprească investigațiile legate de doctoratele plagiate. Ofițerul respectiv a fost plasat sub control judiciar.

Procurorii anticorupţie care au preluat ancheta au în vizor acum nu doar pe ofiţerul care ar fi trimis mesajele de ameninţare, ci şi câţiva şefi ai academiei de poliţie, bănuiţi că ar sta în spatele acestui scandal.

Procurorii şi poliţiştii judiciari de la DNA au descins joi la prânz în interiorul Academiei de Poliţie, după ce un ofiţer al Academiei a fost acuzată că ar fi ameninţat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Şercan.

Dosarul a ajuns la DNA, iar investigaţiile s-au extins la vârful Academiei. Surse încă neconfirmate oficial afirmă că atât rectorul Academiei - chestorul Adrian Iacob, ci şi unul dintre prorectori, Mihail Marcoci, sunt vizaţi de percheziţii. Şi alţi 5 ofiţeri ar fi vizaţi. Spre sfârşitul zilei ar putea fi anunţate eventuale măsuri luate împotriva suspecţilor.

Pe 17 aprilie, Emilia Şercan scria, pe Facebook, că a primit ameninţări cu moartea.

"Luni seara, la ora 21,05, am primit un mesaj de ameninţare cu moartea. Mesajul vine în contextul în care de trei săptămâni public în mod constant informaţii despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliţie, instituţie aflată în subordinea Ministerului de Interne, iar alte materiale erau în pregătire. De patru ani scriu aproape exclusiv despre tezele de doctorat plagiate ale unor oficiali ai statului, unii dintre cei mai puternici oameni din România fiind subiectul dezvăluirilor mele. Anchetele despre tezele de doctorat plagiate au expus o cutremurătoare reţea de complicităţi, putere, influenţă şi bani construită pe impostură la cel mai înalt nivel al instituţiilor statului. Până acum am fost înjurată, intimidată, urmărită, s-a încercat compromiterea mea, însă de data asta s-a trecut la un alt nivel", susţinea Emilia Şercan.

Ea dezvăluia atunci şi o parte a mesajului primit: "Trimitem acest mesaj cu scopul de a preveni ce va urma, totul depinde de tine. Opreşte toate activităţile pe care le ai în desfăşurare... dacă nu vrei să urmeze calvarul. Vrei să ajungi (...)".

În acest caz a fost deschisă o anchetă de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, dosarul fiind apoi declinat la DNA.

Procurorii au reuşit să îl identifice pe bărbatul care a ameninţat-o pe jurnalistă, el fiind ofiţerul Adrian George Bărbulescu, angajat al Academiei de Poliţie.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO