Bogdan Mîndrescu, directorul Companiei Aeroporturi București, a demisionat, după raportul Corpului de Control al premierului

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 08 Februarie 2018 09:31
Categorie: Actualitate
aeroport

Bogdan Mindrescu, directorul Companiei Aeroporturi București, a demisionat din funcție, potrivit unor surse din Ministerul Transporturilor.

Decizia vine în urma unui raport al Corpului de Control al premierului potrivit căruia cel mai mare aeroport din țară a fost manageriat extrem de prost. VEZI AICI DETALII 

”Bogdan Mîndrescu şi-a dat demisia începând de joi, 8 februarie”, spun sursele citate.

În vârstă de 28 de ani, Mîndrescu a fost numit la conducerea companiei în aprilie 2017.

Corpul de control al premierului a descoperit o serie de nereguli la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei, printre care lipsa investiţiilor, falsuri în înscrisuri şi remunerări ilegale, potrivit documentelor publicate de site-ul aviation-headlines.ro.

Unii directori, angajaţi ai companiei, dar şi funcţionari din minister, şi-au plătit ilegal salarii de mii de euro, dar şi deplasări de lux pentru aşa zise programe de formare profesională. În schimb, investiţiile în infrastructură au tins spre zero.

Din 2015 până în 2016, aeroportul a desfășurat programe de formare profesională cât pentru 6 ani. Însă taxele de instruire au reprezentat doar 20 la sută din total. 80 la sută din bani au fost dați pe deplasări în zone exotice ale globului. În Las Vegas, Statele Unite, în Sydney Australia, sau în Filipine, Tailanda.

Doar că aceste programe nu au fost prevăzute în Planurile Anuale de Formare Profesională, iar procesul de selecţie a fost făcut în mod aleatoriu, fără criterii concrete. În plus, au fost alocate mai multe zile decât dura programul.

“Programele de instruire nu au fost prevăzute în Planurile Anuale de Formare Profesională Externă. Procesul de selecţie a persoanelor a fost făcut în mod aleatoriu, nefiind identificate criterii concrete de selecţie. Au fost aprobate mai multe zile decât durata concretă a fiecărui program”, se arată în Raportul corpului de control al premierului.

Potrivit raportului, chiar şeful corpului de control al ministrului Transporturilor a fost angajat al unei asociaţii administrate de CNAB şi a primit pentru asta 18 mii lei. Inspectorii bănuiesc un conflict de interese. Din păcate, în timp ce se tocau bani pe salarii şi deplasări de lux, între 2013 şi 2015, pe aeroportul din Otopeni nu a fost făcută nicio investiţie.

Rezultatul?! Pe prima pistă a aeroportului nu există condiţii eficiente de decolare şi aterizare, iar pistă a doua este operaţională doar pe 2/3 din lungime. Conducerea Aeroportului din Otopeni, dar şi ministerul Transporturilor au refuzat să comenteze raportul Corpului de Control. Documentul va fi trimis parchetului.

aeroport Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Jaf la Aeroportul Otopeni. Salarii de 1.000 € pentru funcţionari care munceau o oră pe zi
Jaf la Aeroportul Otopeni. Salarii de 1.000 € pentru funcţionari care munceau o oră pe zi
VIDEO PROTVPLUS.RO
Ștefan Mandachi, autostrada 1 metru
Omul de afaceri Ștefan Mandachi, replică la acuzații: ”Mă bufnește râsul când aud”
Un şofer de TIR ascundea o fată în cabină. Cât le-a oferit vameşilor ca să nu o vadă
Un cal a ars de viu şi zece tone de fân s-au făcut scrum. Cine e vinovat de incendiu
Tramvaie vandalizate în Timișoara. Oamenii legii nu i-au identificat încă pe făptași
Scandal între polițiști și un bărbat din cauza unui claxon. Individul a fost încătușat
Un bărbat a instalat o cameră video în baia soacrei. Ce voia să afle
Teodorovici la sedinta Ecofin
Deputații dezbat moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici
Omar Hayssam cere să fie eliberat din penitenciar. Câţi ani mai are de stat după gratii
Augustin Lazăr anunţă că îşi depune candidatura pentru un nou mandat de procuror general
Femeie din Hunedoara, jefuită de 30.000 de lei după ce a lăsat un electrician în casă
PSD, somat să mărească alocațiile copiilor: "Minciuna PSD-Dragnea are picioare scurte"
Sancțiunea primită de femeia filmată lovindu-și câinele în tramvai. Ce s-a întâmplat cu animalul