Suporterii Macedoniei și Ucrainei s-au confruntat... în hectolitri de bere, în Centrul Vechi. S-a vândut cât într-o lună

Dată publicare: 17-06-2021 21:50
Dată actualizare: 17-06-2021 22:37


Bucureștiul a găzduit joi al doilea meci din Campionatul European de fotbal, Euro 2020. Poate mai spectaculoasă decât victoria Ucrainei de pe teren a fost întâlnirea din Centrul Vechi, a galeriilor Macedoniei de Nord și Ucrainei.

 

Suporterii au cântat, au dansat și au băut în câteva ore berea care în mod normal se vinde într-o lună în localurile din centru. Nu au fost scandaluri, ci doar culoare, fericire, și oameni care se bucură de fotbal, așa cum se întâmpla înainte de pandemie.

Centrul Istoric din Bucureşti s-a colorat în roşu şi galben, culorile celor două naţionale de fotbal: Macedonia de Nord şi Ucraina. Aici a fost cartierul general al fanilor Macedoniei de Nord. Au fost atât de mulţi suporteri încât barurile au vândut cât pentru o lună. Numai un singur local a vândut 600 de litri de bere.

„Am băut în jur de 25-30 de beri", mărturisește un petrecăreț.

Ucrainenii abia sosiţi s-au plimbat în grupuri pe străzi, chiar şi printre fanii macedoneni.

- Sunteţi înconjuraţi de macedoneni.
- Şi ce dacă, este Campionatul European. Toată lumea este bună cu toată lumea. Toţi vor să câştige,
au spus aceștia.

Frumoasele ucrainence au avut haine galbene cu motive folclorice, pentru a le purta noroc fotbaliştilor. „Pentru ca jucătorii să simtă susţinerea noastră, să ne vadă din tribune” a explicat o suporteriță.

Fanii ucraineni au fost luaţi cu o linie specială, un autobuz special din Piaţa Universităţii, pentru a merge spre stadion. Pe drum, evident că au cântat, s-au distrat şi au pariat cine va câştiga.

Pentru că unii ucraineni nu au mai reuşit să ajungă la autobuzele puse la dispoziţie de organizatori, s-au înghesuit în taxiuri.

Fanii macedoneni au crezut în victoria echipei lor.

- Dacă nu se întâmplă?
- Nu-i nimic. Am venit la Euro, suntem prima dată la Campionatul European.
Este deja un succes.

În Bucureşti se vor juca încă două meciuri din EURO 2020. Ucraina va întâlni Austria pe 21 iunie, iar pe 28 iunie va fi un meci din optimile de finală.


VIDEO PROTVPLUS.RO