Sume uriaşe, cheltuite de primării pentru spectacolele din noaptea de Revelion

30-12-2019 16:53

Pregătirile sunt în toi pentru petrecerile de Revelion şi focurile de artificii.

De data aceasta, ţara este împărţită între oraşe, care au chestuit sute de milioane de lei pentru concerte cu artişti de top şi primăriile care organizează Revelionul în aer liber, cu buget redus. Importantă este însă starea de spirit!

Petrecerea de Revelion din Piaţa Constituţiei din Capitală va avea o temă disco, cu hituri are anilor '80, '90 şi începutul anilor 2000. Concertul începe la ora 5 şi jumătate, iar la miezul nopţii vor fi, desigur, clasicele focuri de artificii.

Lucian Ghimis, director ARCUB: "3 Sud Est, Andre, Vunk, Horia Brenciu vor concerta. Trupa O-Zone o să încheie programul."

La malul mării, petrecerea de Revelion va fi în Piaţa Ovidiu, din Constanța. Spectacolul va dura trei ore, iar la 12 noaptea cerul va fi luminat de artificii. Primăria a plătit peste 530.000 de lei pentru organizarea Revelionului în aer liber.

Diana Sobaru, purtător de cuvânt Primăria Constanța: "Petrecerea va începe la ora 22.00, iar atmosferă va fi întreţinută de Ştefan Bănica, Andra şi Voltaj. "

Peste 20.000 oameni sunt aşteptaţi anul acesta şi în centrul Clujului. Primăria a pregătit concerte, peste 700 de sticle de şampanie şi o ploaie de artificii. Investiţia depăşeşte 350.000 de lei.

La Galaţi, petrecerea de Revelion se va desfăşura la patioarul artificial şi este dedicată pensionarilor. Primăria a vândut 1.150 de bilete pentru care beneficiarii s-au bătut la propriu.

Pregătirile la patinoarul artificial din Galaţi sunt pe ultima sută de metri. Muncitorii instalează acum scena, iar pe suprafaţa gheţii vor fi puse o sută de mese cu câte douăsprezece locuri, astfel încât toţi cei care au cumpărat bilete pentru Revelion să se distreze în noaptea dintre ani.

Ovidiu Matache, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: "Meniul va fi unul pentru toate gusturile, platou tradiţional românesc, peştele bineînţeles că nu va lipsi."

Administratorii nu au topit gheaţa, ci au acoperit-o cu o peliculă specială.

Florin Mirea, organizator: "Avem două suprafeţe speciale pentru acoperirea patinoarului, sunt suprafeţele care au fost folosite şi la meciurile în care a jucat Simona Halep la Galaţi."

La Târgu Mureş, cu un buget mai restrâns decât anul trecut, petrecerea va fi întreţinută de un DJ, al cărui spectacol va fi însă întrerupt la miezul nopţii de focuri de artificii.

Cosmin Blaga, purtător de cuvânt Primăria Târgu Mureş: "Am primit 30.000 de lei pentru luna decembrie"

Oriunde aţi merge să petreceţi, poliţia vă îndeamnă să vă lăsaţi maşinile acasă, pe de o parte pentru că sunt restricţii de circulaţie în zonele aglomerate, pe de altă parte ca să puteţi ciocni fără griji un pahar de şampanie la miezul nopţii!


VIDEO PROTVPLUS.RO