Strazi transformate in rauri, garduri si case luata de viitura. Potopul vazut LIVE la Husi, dupa o ploaie de jumatate de ora

Ultima actualizare: 19-05-2014 00:02

Jumatate de ora de ploaie torentiala a fost inceputul dezastrului care a lovit joi seara orasul Husi. O viitura puternica a maturat localitatea, a luat pe sus o casa si a rupt mai multe garduri.

Suvoaiele furioase au prins si o batrana, care nu mai stia pe unde sa se refugieze, pentru ca era inconjurata de ape. In cele din urma, a reusit sa iasa din mijlocul puhoaielor care s-au revarsat pe strazi, acoperind asfaltul si trotuarele. In 30 de minute au cazut 80 de litri pe metru patrat, iar pamantul nu a putut sa inghita atata apa.

Dupa ce a plouat o jumatate de ora, un parau din Husi care masura 20 de centimetri a crescut brusc la 6 metri, iar suvoaiele imense de apa s-au revarsat pe strazi. Au inconjurat-o pe o batrana care se uita in jur, dupa un loc mai inalt unde sa se refugieze. Apele vin insa cu putere si aduc si lemne care o pot lovi oricand. In ciuda pericolului evident care o pandeste, femeia are grija sa-si salveze cainele pe care-l urca pe cateva lemne. Apoi scapa si ea din valtoare.

Intr-o alta zona, tot in Husi, strada s-a transformat in rau, pentru ca suvoaiele au rupt gardurile cu furie. Oamenii se uitau si nu intelegeau unde dispar atat de repede gardurile lor. Cativa s-au apropiat sa filmeze cu telefonul mobil, fara sa realizeze ca ar putea fi luati de ape. Din fericire, nimeni nu a fost ranit, insa zeci de locuinte si gospodarii au fost inundate.

Ioan Ciupilan, primarul orasului Husi: "Au fost afectate 35 de gospodarii, dintre care o casa daramata cu totul, una care a fost umpluta pana sus cu apa si nu cred ca va rezista. Au fost evacuate 7 persoane. O batrana paralizata a fost dusa la spital si un batran a fost scos prin acoperisul casei".

Autoritatile din Husi sustin ca nu au primit niciun fel de avertizare meteo sau hidrologica. Primaria evalueaza pagubele si vrea sa ceara ajutorul Guvernului pentru a-i spijini pe oamenii afectati de viitura.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO