Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași, executat silit, după ce un copil a suferit arsuri grave

Ultima actualizare: 11-03-2020 18:09

Spitalul de Copii „Sf. Maria" din Iași este executat silit, după ce familia unui bebeluș tratat aici în 2008, a câștigat definitiv în instanța un proces de malpraxis.

Băiețelul are acum 12 ani și încă are de îndurat tratamente delicate, după ce medicul chirurg de la Iași i-a provocat arsuri în zona genitală, în timpul unei electrocauterizări.

Unitatea medicală este obligată acum să plătească familiei 216.000 de euro. Pentru a-și recupera prejudiciul, spitalul l-a dat în judecată pe medicul chirurg, găsit vinovat de malpraxis.

În 2008, părinții băiețelului de șapte luni a venit cu el la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” pentru o inflamație a penisului.

Diagnosticul a fost de fimoză congenitală, iar medicul chirurg, care era de gardă, i-a recomandat familiei o intervenție prin electrocauterizare. În timpul operației însă, electrocauterul i-a provocat copilului, în zona genitală, arsuri de gradele I și II.

Siana Ștefancu, avocatul familiei: „Familia, în mod evident, a fost afectată de acest eveniment. A fost afectată atunci, este afectată și în prezent, dat fiind faptul că copilul nu este recuperat în totalitate, la acest moment fiind nevoie de alte două intervenții chirurgicale. Nici o sumă de bani nu poate compensa durerea acestei familii, însă considerăm că poate crește confortul vieții."

Procesul, început abia în 2013, a avut decizia definitivă dată anul trecut, în noiembrie, de către Curtea de Apel Iași.
Medicul care l-a operat pe copil a fost găsit vinovat de malpraxis și obligat să plătească, în solidar cu spitalul în care lucrează, suma de 216.000 de euro.

Diana Micu-Cheptene, președinte Curtea de Apel Iași: „S-a redus de la 40.000 la 16.000 de euro suma, pe care trebuie să o plătească spitalul și inculpatul ca parte responsabilă și au fost menținute daunele morale de 200.000 de euro."

Tamara Solange-Roșu, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Iași„Spitalul a fost somat în luna ianuarie de către executorul judecătoresc în termen de șase luni de la somație. Spitalul s-a angajat să achite acest prejudiciu. Prima șarjă a fost achitată deja în februarie, deci până la finalul lunii iulie va fi achitată în integritate."

Pentru a-l trata mai bine pe băiețel, familia s-a mutat în Statele Unite.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO