Șoferii de Bolt, Uber sau Clever nu s-au speriat de ordonanța contra lor. Ce spun taximetriștii


Ultimul update: Joi 16 Mai 2019 14:15
Data publicarii: Joi 16 Mai 2019 12:43
Categorie: Stiri actuale

Deși la miezul nopţii a intrat în vigoare controversata ordonanţă împotriva aplicaţiilor de ride-sharing, şoferii care le folosesc nu au fost speriaţi şi au ieşit pe teren.

Iar bucureştenii care au fost azi-noapte în oraş au găsit uşor maşini folosind aplicaţiile de tip "Uber", "Clever" sau "Bolt".

Actul normativ prevede că șoferii care sunt prinşi că transportă persoane, fără documente justificative, pot fi amendați de la prima abatere.

Şoferii care utilizează "Uber", "Bolt" sau "Clever" au onorat comenzile şi după miezul nopţii. Ei susţin că lucrează legal şi că nu se tem de aceasta Ordonanță de Urgenţă.

Reporter: Vă afectează?
Şofer: Nu
Reporter: Nu vă e teamă că o să primiţi amendă?
Şofer: Nu. Documentaţia pe care o am eu e ok.

Chiar şi după miezul nopţii, mulţi bucureşteni au preferat aplicaţiile de ride-sharing, în detrimentul taximetrelor clasice.

Reporter:Aţi chemat un Uber?
Client: Da. Serviciile sunt ok, oamenii sunt altfel, sunt oameni ca noi, nu au mofturi.

Reporter:Aţi găsit greu o maşină?
Clientă: Se pare că nu, două minute.

Clientă: "O să merg cu (BOLT) Taxify. Nu vreau să dipară acest mijloc de transport, mi se pare ideal. Pentru că este decent. Nu ai nevoie să-i dai o şpagă".

Clientă: "Am avut parte de situaţii neplăcute cu taximetriştii clasici, de aia de vreo 3 ani folosesc Uber sau Bolt".

Aparent taximetriştii au obţinut ce au dorit, după ce au blocat de câteva ori mai multe oraşe din ţară.

Reporter: Dumneavoastră sunteţi mulţumit că a intrat OUG în vigoare?
Taximetrist: Sincer, da. Nu mai fac concurenţă neloială. Sunt ilegali, nu au niciun act asupra lor.

Ce prevede ordonanţa anti-aplicații
 

Ordonanţa anti-aplicații prevede că în situaţia în care un şofer de la aplicaţiile Uber, Bolt, Clever va fi prins transportând pasageri, va putea fi sancţionat de la prima abatere. Nu de la a doua, aşa cum se întâmpla până acum.

Sancţiunile sunt extrem de dure. Şoferii pot rămâne fără plăcuţele de înmatriculare pentru 6 luni şi plătesc o amendă de până la 50.000 de lei.

Reprezentanții aplicațiilor de ride-sharing spun că până acum au reușit să închirieze mașini pentru șoferii sancționați. În plus, i-au reprezentant în instanță cu avocați. Asta pentru că au fost cazuri izolate.

Când însă numărul acestor sancțiuni va creşte, este puțin probabil să-i mai poată ajuta, așa că șoferii din aplicații ar putea fi pe cont propriu

Reprezentanţii aplicațiilor se tem că taximetriştii vor organiza adevărate ambuscade pentru a-i prinde pe şoferii de Uber, Bolt sau Clever, pe care îi vor comanda chiar ei şi apoi vor chema poliţia.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO