Sina de tren "in valuri", imaginea dezastrului din Arges. Un sofer si-a abandonat masina si a fugit in varful unui copac

Ultima actualizare: 02-08-2014 07:18

45 de localitati din Arges sunt la aceasta ora maturate de inundatii, iar viitura a patruns in aproape 400 de case.

Suvoiul a surprins un sofer in timp ce se afla la volan, iar omul a fost nevoit sa-si abandoneze masina si sa se urce intr-un copac ca sa se salveze. Tot din cauza apelor mari, un tren a deraiat langa Pitesti, iar 4 persoane au ajuns la spital cu fracturi.

In Bascov situatia a fost disperata. Zeci de case au fost inconjurate de apele repezi iar oamenii, blocati in locuinte au cerut de urgenta ajutorul pompierilor.

O fetita speriata a fost luata in brate de salvatori si dusa cu ajutorul unei franghii pe dambul din apropiere unde s-au refugiat parintii ei.

In unele zone viitura a urcat chiar pana la acoperisurile pe care sinistratii se rugau pentru o minune. 400 de pompieri, jandarmi, politisti, militari si voluntari si-au riscat vietile si s-au aruncat in mijlocul valtorilor.

La intrarea dinspre Pitesti pe A1, in localitatea Cateasca, o masina a fost luata de viitura. Soferul a avut insiratia sa-si abandoneze autoturismul si sa urce intr-un copac.

Torentii au muscat si din terasamentul de cale ferata iar un tren care circula aseara intre Curtea de Arges si Pitesti a sarit de pe sine. Socul a fost extrem de puternic pentru pasageri. Patru calatori au ajuns cu fracturi la spital.

Numai in judetul Arges 45 de localitati fost afectate de inundatii in ultimele trei zile. Aproape 400 de case au nevoie de reparatii si foarte multe masini au fost distruse. Din fericire salvatorii au ajuns in timp la 172 de cazuri. Nu a fost si cazul a doi batarani furati de ape.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO