Simulare seism de 7,2 grade în România. Acțiunea pompierilor


Ultimul update: Joi 18 Aprilie 2019 09:45
Data publicarii: Joi 18 Aprilie 2019 07:48
Categorie: Stiri actuale

O simulare de cutremur a avut loc, miercuri, în Târgu Mureş. Potrivit scenariului, în urma seismului de 7,2 grade, mai multe persoane ar fi fost surprinse într-o clădire dezafectată din oraş şi ar fi avut nevoie de ajutor.

Salvatorii au intervenit imediat.

Potrivit scenariului, un cutremur de 7,2 grade pe Richter s-a produs în Târgu Mureş şi 12 persoane au rămas captive, sub dărâmături, în fosta uzină din oraş.

Pompier: "Am localizat nişte victime, sunt în interiorul unei încăperi unde nu avem acces. Este o uşa metalică. Avem nevoie de un fierestrău, să facem un spaţiu de trecere prin perete."

Militarii au ajuns imediat la faţa locului şi au început operaţiunea contra-cronometru.

Colonel Cristian Buhaianu, ISU Mureş: "Fiecare subunitate de intervenţie la producerea unui cutremur execută o recunoaștere în raionul de bază. Se constituie comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă şi se iau toate măsurile care se impun în astfel de situaţii. S-a executat recunoaşterea de către echipajele din cadrul detaşamentului Târgu Mureş, aceştia constatând că victimele sunt mai multe şi este necesar şi sprijinul altor echipe de salvare".

Mircea Dușa, prefectul judeţului Mureş: "Deoarece numărul victimelor în urma cutremurului este mai mic de 15 nu am declanşat planul roşu de intervenţie"

Exerciţii asemănătoare vor avea loc pe tot parcursul anului, cu scopul de a antrena salvatorii pentru cazuri reale.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Simulare seism de 7,2 grade în România. Acțiunea pompierilor
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO