SIMULARE BACALAUREAT 2019. De ce a rezolvat o elevă toate subiectele doar pe ciornă

Ultima actualizare: 18-03-2019 20:18

Protest inedit, în zeci de licee din ţară. O parte dintre elevii chemaţi luni la simularea pentru Bacalaureat au predat foaia goală sau au scris în teze ce îi nemulţumeşte, în sistemul de învăţământ.

La 7 şi jumătate, elevii aşteptau semnul să intre în curtea şcolii. La 8 au fost primiţi în clase, iar camerele de supraveghere au fost pornite. Teorectic, simulările au rolul de a vedea din timp nivelul viitorilor candidaţi la Bac. De clasa a XII-a şi din penultimul an de liceu.

Practic, simularea este pentru Ministerul Educaţiei ocazia de a face schimbari - unele, "din scurt", în regulamentul Bacalaureatului. Elevii de clasa a XI-a, de pildă, au fost anunţaţi doar o lună în urmă că vor da şi ei simularea, alături de colegii din anul terminal. În plus, la probele obligatorii ale profilului vor avea, pentru prima dată, o treime dintre subiecte cu opţiuni multiple.

Există printre profesori voci care susţin că introducerea grilelor e menită să crească artificial notele, în ideea că şansele de a nimeri răspunsul sunt mai mari decât la o rezolvare pas cu pas. În plus, în condiţii de supraveghere audio-video, e mai puţin probabil să fii prins, dacă ţi se sufla răspunsul, decât dacă îţi arunci privirea ca să copiezi din foaia colegului.

E drept, liceenii pot alege dacă notele de la simulare vor ajunge sau nu în catalog.

La simulările din această lună, Consiliul Naţional al Elevilor i-a chemat pe un adolescenţi la un protest numit "foaia goală".

“Am rezolvat totul pe ciornă şi pe foaie am scris că protestez şi ce mă nemulţumeşte pe mine”, spune o elevă

Reprezentaţii organizaţiei au anunţat că în 35 de scoli din ţară sunt candidaţi care au dat astfel un vot de blam sistemului de învăţământ. Simularea continua cu probele de limba maternă şi cu cea obligatorie, a profilului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO