Sibiul petrece nemteste. A inceput CibinFest, sarbatoare unde s-au pregatit 50.000 de litri de bere si tone de delicatese
Sibiul petrece zilele acestea nemteste. Joi seara a inceput CibinFest, o sarbatoare a berii, dupa vestitul model OktoberFest.
Organizatorii au pregatit 50.000 de litri de bere, dar si tone de carnaciori si alte delicatese bavareze, romanesti si unguresti.
Startul sarbatorii demonstreaza ca nici cheful de distractie nu e deloc in cantitati mici. Petrecerea a inceput dupa ce primarul interimar al Sibiului si consulul onorific al Austrei au dat cep primului butoi cu bere.
Nici n-a fost nevoie de prea multe beri, pentru ca oamenii sa intre in atmosfera. Ritmul antrenant al muzicii nemtesti i-a veselit repede si, totodata, i-a ridicat pe multi de pe scaune.
"E grozava, e o petrecere mare, intre prieteni. Nu am stiut ca e asa frumos! Am venit din intamplare. Chiar din intamplare", a spus o tanra.
"Imi plac intr-adevar Romania si Sibiul. Oamenii sunt foarte prietenosi, imi place si mancarea de aici. Sunt din China!", a spus o turista.
O formatie din Austria a asigurat fondul muzical pana tarziu in noapte. Cand insa si berea a pus in miscare sangele petrecaretilor, a inceput cu adevarat cantarea: la unison cu artistii de pe scena.
Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului: "Cibinfest este o mare petrecere, o petrecere cu muzica, cu dans, cu mancare, cu bere."
Andrei Radulet, organizatorul Cibinfest-ului: "Ne-am pregatiit cu 50.000 de litri de bere si au inceput sa curga. Cel mai mult ne bucuram ca am facut anul acesta servire la masa. Practic, orice om care vine in cort se poate aseza la masa si este servit direct."
Ultima halba cu bere la festivalul de la Sibiu va fi golita duminica seara.