Familiile victimelor cer 800.000 de euro de la Serban Huidu. Fostul realizator n-a vrut sa comenteze

Dată publicare: 21-06-2012 10:27
Dată actualizare: 07-11-2012 03:58


Familiile victimelor cer 800.000 de euro de la Ser...
Familiile victimelor cer 800.000 de euro de la Ser...

Serban Huidu a asistat astazi, la Brasov, la judecarea procesului in care este acuzat de ucidere din culpa, dupa accidentul rutier soldat cu moartea a 3 oameni.

Procurorii au sustinut ca el ar trebui condamnat cu suspendare, insa avocatii familiilor victimelor au pledat pentru o pedeapsa cu executare.

Procurorii considera ca o pedeapsa cu suspendare ar fi de-ajuns, de vreme ce accidentul s-a produs din culpa, iar Serban Huidu se afla la prima fapta penala.

El si-a recunoscut vina, asa ca nu va mai exista un nou termen de judecata. Magistratii au decis ca, pe baza probelor din dosar, pot lua o decizie vinerea viitoare. Exista insa pe rol si un proces civil, prin care urmasii victimelor au cerut daune morale de peste 800.000 de euro.

In sala de judecata, Serban Huidu nu a cerut clementa si nici nu a invocat circumstante atenuante. A spus da, atunci cand judecatorul l-a intrebat daca isi mentine declaratiile.

Dupa lege, fapta lui este pedepsita cu inchisoarea de la 2 la 10 ani. Rudele victimelor vor ca Serban Huidu sa ajunga dupa gratii.

Pe 29 iunie, judecatorii vor da sentinta.


Istoricul cazului

La jumatatea lunii mai, Serban Huidu a fost trimis in judecata pentru ucidere din culpa, in urma accidentului soldat cu trei morti produs in octombrie 2011 zona localitatii Timisul de Sus din judetul Brasov.

In urma accidentului provocat de Huidu si-au pierdut viata Ioan Garbis, Magda Draghici si Stefan Lungu Balogh, cei trei fiind colegi la o firma din Brasov. In 16 octombrie 2011, ei se indreptau cu un autoturism Dacia spre Aeroportul Otopeni. Serban Huidu circula dinspre Capitala spre Brasov, iar la iesirea din localitatea Timisul de Sus, intr-o zona in care sunt curbe, a intrat cu masina pe contrasens si a izbit autoturismul Dacia in care se aflau cele trei persoane. Huidu se afla in masina impreuna cu sotia sa, cu cei doi copii in varsta de 2 si 4 ani si cu bona acestora.

Potrivit concluziilor expertizei tehnice, la momentul accidentului masina condusa de Serban Huidu rula cu 87 de kilometri la ora, in conditiile in care limita de viteza era de 50 de kilometri la ora, si a intrat total pe contrasens.

"Huidu putea preveni producerea accidentului daca si-ar fi pastrat banda de circulatie. Starea de pericol s-a declansat in momentul in care Serban Huidu a patruns pe contrasens. Nu s-a putut stabili daca putea sau nu sa evite producerea accidentului", potrivit concluziilor expertizei tehnice ale carei rezultate au fost transmise, in 23 martie 2012, Parchetului.

Expertiza stabileste ca accidentul a avut loc pe sensul opus celui de pe care venea masina condusa de Serban Huidu, el fiind cel care a intrat pe contrasens, in timp ce soferul celeilalte masini implicate in accident, un Logan, nu a avut nicio vina, circula corect si n-a taiat curba. Masina vedetei TV i-a aparut brusc in fata. Conform expertizei, Loganul rula cu 40 de kilometri la ora.

Dupa accidentul rutier din octombrie 2011, Huidu a fost supus unei expertize medico-legale. Medicii legisti au comunicat ulterior Parchetului Judecatoriei Brasov concluziile expertizei in cazul lui Huidu, care a relevat faptul ca acesta era apt sa conduca in 16 octombrie 2011 cand a produs accidentul rutier din Timisul de Sus.
 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO