Seful Serviciului de Investigarea Fraudelor din IPJ Ialomita, retinut pentru coruptie


Ultimul update: Vineri 20 Septembrie 2013 06:52
Data publicarii: Marti 17 Septembrie 2013 17:00
Categorie: Stiri actuale
DNA

Seful Serviciului de Investigarea Fraudelor din IPJ Ialomita, Cornel Tache, a fost retinut pentru luare de mita, complicitate la evaziune fiscala si trafic de influenta.

Procurorii DNA au cerut Curtii de Apel Bucuresti arestarea lui preventiva pentru 29 de zile.
 
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au retinut, in acelasi dosar, si pe Dragos Laurentiu Paun, consilier superior la Serviciul Sanatate si Bunastare Animala din Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Ialomita, pentru luare de mita.

Potrivit procurorilor, in perioada iulie - septembrie, Cornel Tache a primit mita de la o persoana, denuntatoare in cauza, mai multe sume de bani pentru a nu-si indeplini atributiile de serviciu, "inlesnindu-i acestuia desfasurarea de operatiuni comerciale cu incalcarea normelor fiscale".

"De asemenea, in cursul anului 2013, inculpatul Tache Cornel a primit de la acelasi denuntator suma de 32.000 de lei pentru a-si folosi influenta asupra lucratorilor de politie de la IPJ Calarasi - Serviciul de Investigare a Fraudelor, astfel incat sa ii determine sa solutioneze un dosar in care denuntatorul era cercetat penal pentru infractiunea de evaziune fiscala, in favoarea acestuia din urma", se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Dragos Laurentiu Paun este acuzat ca, in cursul lunilor august - septembrie, ar fi primit 1.000 de lei de la aceeasi persoana, pentru a nu dispune sanctiuni pentru nerespectarea dispozitiilor legale referitoare la masurile sanitar-veterinare.

In 16 septembrie, Cornel Tache a fost prins in flagrant in timp ce primea 20.000 de lei de la persoana care l-a denuntat.

Procurorii l-au retinut, marti, pe Cornel Tache si au cerut Curtii de Apel Bucuresti arestarea lui preventiva pentru 29 de zile.
 

Sursa: DACIA

Tags: cornel tache, dna,

VIDEO PROTVPLUS.RO