Sebastian Ghita, audiat la PICCJ dupa ce s-a autodenuntat in cazul Kovesi. Ce le-a adus procurorilor intr-un plic

Ultima actualizare: 07-10-2016 07:05
Sebastian Ghita

"Sunt cercetat de DNA de doi ani, daca voiam sa ma razbun pe sefa anticoruptie, o faceam demult", sustine deputatul Sebastian Ghita, ca sa excluda varianta ca ar vrea sa o pedepseasca pe Codruta Kovesi.

In fata procurorilor parchetului general, Ghita sustine ca a acoperit asa zisul plagiat al procurorului sef anticoruptie, iar marti ar fi depus si dovezi in acest sens. Despre scandalul plagiatelor a vorbit si presedintele Klaus Iohannis. "Daca esti vinovat, pleci. Iar daca nu, trebuie sa fi aparat", a spus seful statului.

Sebastian Ghita: "Ceea ce se intampla la DNA sub conducerea Kovesi devine o chestiune abuziva si ceva trebuie sa facem. Nu este un act de razbunare. Cand se masluiesc si se falsifica probe trebuie sa spunem ceva."

Acest "ceva" la care se refera deputatul Sebastian Ghita a fost tinut la mare secret, intr-un plic pe care politicianul l-a adus procurorilor, din proprie initiativa. In interior s-ar afla documente, sustine tot el, care l-ar ajuta sa demonstreze ca nu a mintit atunci cand s-a autodenuntat ca ar fi falsificat un raport astfel incat sa reiasa ca Laura Codruta Kovesi nu a plagiat. Ghita sustine ca le-ar fi dat si numele celor care ar fi participat la aceasta ilegalitate.

Sebastian Ghita: "Sunt toti cei implicati in caz, cei care au redactat. E greu sa va spun ce se intampla in dosar."

In acest scandal a intervenit si o organizatie din Cluj, grupul pentru reforma si alternativa universitara, care sustine ca a analizat teza procurorului sef al DNA si a ajuns la concluzia ca este un plagiat, dupa ce ar fi depistat 11 asa-zise incidente de plagiat.

Membri asociatiei au facut o sesizare catre Universitatea de Vest din Timisoara, unde a fost obtinut titlul de doctor, dar si la Ministerul Educatiei. De altfel, inclusiv Laura Codruta Kovesi le-a sugerat celor care ii pun la indoiala munca sa ceara reanalizarea lucrarii pentru care spune ca a muncit 7 ani si ca respecta toate normele stiintifice.

Reprezentantii Faculatii de Drept au anuntat ca a fost constituita o comisie doctorala care va decide in zilele urmatoare daca teza va fi reanalizata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO