Un baiat de 17 ani a murit de ziua lui, dupa ce un transformator Enel a explodat din senin langa el

Ultima actualizare: 07-10-2012 04:41

Un tanar de 17 ani a luat foc chiar de ziua lui, de la un separator de energie electrica aflat pe o sosea din judetul Ilfov.

Baiatul primea urari, la telefon, in apropierea dispozitivului cand au inceput sa sara scantei, dupa care, spun martorii, a venit explozia. Alexandru a ars sub privirea lor si s-a stins la spital. Politia a deschis o ancheta in care este cercetata compania Enel, proprietara separatorului. Daca vor fi gasiti vinovati, reprezentantii ei vor fi acuzati de ucidere din culpa.

O soferita isi aminteste momentul in care si-a dat seama ca un om arde ca o torta sub ochii ei si nimeni nu-l poate ajuta: "Am vazut un om in flacari, ardea, cap, maini. Erau explozii, flacari pana la cer si nimeni nu se putea apropia. Statea in fund, incerca sa se apere cu mainile", spune un martor.

Vineri, Alexandru implinea 17 ani si venise de acasa, din judetul Ialomita, in Bucuresti ca sa isi cumpere haine din banii primiti cadou de la tatal lui. Dupa cumparaturi s-a oprit sa isi salute niste prieteni care lucrau la un depozit din localitatea Afumati. Atunci i-a sunat telefonul. Era verisoara lui care voia sa-i ureze "La multi ani" .

In timp ce vorbea la telefon s-a apropiat de separatorul de energie. Ceva s-a intamplat, acesta ar fi explodat. Scanteile care au inceput sa sara in toate partile, flacarile l-au atins pe Alexandru, iar hainele lui au luat imediat foc. Verisoara lui de 14 ani a auzit tot.

Alexandru a ajuns inca in viata la spitalul de arsi din Capitala, insa organismul i-a mai rezistat cateva ore. Avea arsura pe 96% din suprafata corpului.

Oamenii care lucreaza in zona spun ca si inainte de aceasta tragedie din interiorul cutiei de metal se auzeau zgomote ciudate.

Politia Ilfov a inceput o ancheta si a cerut o expertiza care sa arate faptul ca acel separator electric a explodat fara ca Alexandru sa fi umblat la el. Specialistii in retele electrice spun ca telefonul mobil nu avea cum sa interactioneze cu acel separator incat sa provoace o explozie. Pana la aceasta ora reprezentantii companiei Enel, care vor fi cercetati pentru ucidere din culpa, nu au dorit sa dea vreo declaratie.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO