S-au aprins luminile de Hanuca la Gala Prieteniei Magna cum Laude. Cine a participat

Ultima actualizare: 20-12-2019 09:49
Lauder
Pro TV

Cea de-a 18-a ediţie a Galei Prieteniei Magna cum Laude a deschis festivalul luminilor de Hanukkah, sărbătoarea care comemorează ridicarea Templului din Ierusalim.

Luminile de Hanuca și de Crăciun s-au aprins în cadrul ceremoniei anuale de premiere a celor 62 de olimpici naționali ai Complexului Educațional Laude-Reut.

Menora, Candelabrul de Hanuka, a fost aprins de Adrian Zuckerman, ambasador al Statelor Unite ale Americii în România. Prezenţi la gală au mai fost şi reprezentanți guvernamentali, ai mediului diplomatic, academic și de afaceri.

Adrian Zuckerman, ambasador al Statelor Unite ale Americii în România: „Am fost foarte onorat că Tova m-a pus să aprind lumânările. Acum e a 18-a aniversare a acestei şcoli. Viitorul nostru sunt copiii şi fac bine că vin la această şcoală."

Prezent la eveniment a fost şi Ambasadorul Statului Israel în România, David Saranga, care a ţinut şi un discurs. În cadrul galei, olimpicii Lauder-Reut au fost premiați de personalități marcante ale României.

David Saranga, ambasadorul Statului Israel în România: ,,Este foarte emoţionant să îl văd pe ambasadorul Statelor Unite, când a aprins lumânările de Hanuka, şi aceasat relaţie strânsă care există între Israel şi statele Unite, şi faptul că ambasadorul Zuckerman e evreu, vorbește limba romană şi e prieten al Israelului, asta ne face să fim foarte bucuroşi."

La eveniment au fost prezenți peste 700 de invitaţi, personalități ale lumii politice și diplomatice.

Tova Ben Nuncherbis, iniţiatoarea proiectului: „Noi am devenit un exemplu ce înseamnă educaţia bună pentru generaţia de viitor. Eu îmi doresc să pregătesc viitori diplomaţi ai României, viitori ambasadori ai României şi de aceea la noi în şcoală se predă business, media, în comunicare şi diplomaţie."

În data de 10 decembrie 2019 a fost semnat un acord de parteneriat cu Ministerului Educației și Cercetării prin care, începând cu anul 2020, vor fi introduse opțional, ore de antreprenoriat în școlile gimnaziale și licee.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO