S-a rătăcit în timp ce culegea ciuperci. Ce a reușit să transmită familiei la telefon


Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Luni 25 Septembrie 2017 16:58
Categorie: Stiri actuale

Mai bine de 24 de ore l-au căutat jandarmii şi salvamontiştii pe un bărbat de 41 de ani din Maramureş care s-a rătăcit în timp ce culegea ciuperci.

Omul a apucat să-şi anunţe familia, la telefon, că nu mai găseşte drumul de întoarcere, apoi a intrat într-o zonă fără semnal.

Toţi sătenii s-au alarmat şi au anunţat autorităţile. După o zi şi o noapte de căutări bărbatul a fost găsit la o stână, unde se adăpostise de frica sălbăticiunilor.

Bărbatul în vârstă de 41 de ani cunoaşte bine muntele şi zona Blidari din judeţul Maramureş. A plecat la cules de ciuperci însă după câteva ore şi-a alertat rudele, spunându-le cu ingrijorare că nu mai găseşte drumul spre casă. În acel moment s-au declanşat ample acţiuni de căutare.

Jandarmii şi salvamontiştii au cercetat ore în şir fiecare colţ de pădure.

Şi localnicii au ajutat la căutări. În total zeci de persoane au sperat că vor da de bărbat în viaţă.

În cele din urmă, bărbatul a fost găsit la o stână din zonă, unde se adăpostise. Autorităţile îi roagă pe cei care se aventurează în această perioadă în păduri la cules de ciuperci sau măceşe să nu se abată de la traseele cunoscute, mai ales că urşii sunt şi ei în căutare de hrană.

American dispărut de 8 luni, găsit fără suflare în parcarea unui aeroport
A supraviețuit cu săptămânile în taiga, înconjurat de animale sălbatice
VIDEO PROTVPLUS.RO