S-a deschis o nouă fabrică în România. Compania caută angajați

Fabrica Miroslava
news.ro

Misavan, producător de articole de curăţenie, inaugurează o nouă fabrică la Miroslava, Iaşi, în parteneriat cu Quimxel Spania. Investiţia se va ridica la 10 milioane de euro şi urmează să creeze până la 100 noi locuri de muncă.

Fabrica va produce detergenţi profesionali şi produse cosmetice. Unitatea de producţie are o capacitate anuală de 7.200 de tone/an pe ramura detergenţi lichizi de uz casnic şi industrial, respectiv 700 de tone/an pe ramura produse cosmetice.

”Misavan, jucător de pe piaţa produselor profesionale de curăţenie din România, s-a extins, în parteneriat cu firma spaniolă Quimicas Quimxel SL, şi a inaugurat o nouă fabrică, în urma unei investiţii de 10 milioane de euro, susţinută în mod egal de ambele companii. Fabrica va produce detergenţi profesionali şi produse cosmetice de cea mai înaltă calitate, adaptate reglementărilor actuale cu privire la biodegrabilitate, sustenabilitate şi angajament pentru o economie circulară. Unitatea de producţie are o capacitate anuală de 7.200 de tone/an pe ramura detergenţi lichizi de uz casnic şi industrial, respectiv 700 de tone/an pe ramura produse cosmetice”, anunţă compania, potrivit News.ro.

Proiectul a fost demarat în 2022 şi finalizat luna trecută, fiind una din cele mai moderne fabrici din acest domeniu din Europa. Fabrica de la Iaşi va fi un hub de producţie pentru soluţii concentrate destinate pieței interne şi Europei de Est, soluţii profesionale de curăţenie, produse de retail şi cosmetice, însă pe termen mediu şi lung va putea integra şi alte categorii de produse. Colaborarea dintre Misavan şi Químicas Quimxel se bazează pe un parteneriat de peste 15 ani, iar cu noua unitate de producţie se va pune accent pe dezvoltarea brandurilor Misavan, dar şi pe extinderea la nivel internaţional a produselor Quimxel şi producerea acestora într-o zonă cu un mare potenţial de dezvoltare.

„Faptul că producătorul Quimicas Quimxel SL investeşte în România, duce la un alt nivel buna noastră colaborare din toţi aceşti ani. Este un pas înainte important pentru noi, fără a mai vorbi despre impactul social major şi pe piaţa locală a muncii. În cei 24 de ani de activitate ne-am extins permanent pe piaţa produselor şi soluţiilor de curăţenie şi igienă, atât în zona de retail, dar mai ales pe segmentul profesional. Pentru a creşte şi a livra produse performante clienţilor noştri am investit intensiv în calitatea produselor, diversificarea portofoliului de produse şi flota de distribuţie, în timp ce am acordat o atenţie sporită sustenabilităţii şi mediului înconjurător”, a precizat Ciprian Otea, CEO Misavan.

Citește și
Soldații Kievului o numesc „asaltul cu carne”. Tactica brutală a Rusiei pentru a câștiga teren în Ucraina

Fabrica Quimxel România, situată în parcul industrial Miroslava, se întinde pe un teren de 12.000 de metri pătraţi, având o suprafaţă totală de peste 7.000 de metri pătraţi. Fabrica cuprinde atât spaţiu de producţie cât şi zona de birouri şi depozit de materii prime, inclusiv o platforma pentru staţie subterană de neutralizare a apelor reziduale. Unitatea dispune şi de mixere şi reactoare de ultimă generaţie şi linii de ambalare complet automatizate. Produsele finale se transferă în zona de depozitare urmând a fi distribuite pe întreg teritoriul României şi nu numai.

„Suntem o companie atentă cu tot ceea ce ţine de mediul înconjurător. Din acest motiv, toate facilităţile noastre logistice sunt adaptate cu sisteme de energie regenerabilă şi consum redus. Parteneriatul cu Misavan ne oferă perspective reale de a continua atât pe linia dezvoltării şi accederii pe noi pieţe, cât şi de a rămâne în fruntea clasamentului în ceea priveşte produsele de igienă şi curăţenie profesională. Împreună vom continua dezvoltarea şi cercetarea unor noi linii care se adaptează nevoilor viitoare ale pieţei.”, a declarat Vicente Gumeno, CEO Quimicas Quimxel.

Fabrica va produce produse foarte concentrate, pentru a utiliza mai puţin plastic şi a genera mai puţin CO2. Peste 70% dintre recipiente sunt realízate din material reciclat. Toate procesele sunt atent verificate şi cu responsabilitatea protejării mediului înconjurător.

Atât Misavan cât şi Quimicas Quimxel SL au o linie specială de produse ECOLABEL, ca o concretizare a interesului manifestat de cele două firme în privinţa mediului şi sustenabilităţii.

Înfiinţată în anul 2000, la Iaşi, Misavan este astăzi unul dintre cei mai mari producători de articole de curăţenie şi furnizor la nivel naţional de produse profesionale şi soluţii complete de curăţenie pentru clienţii profesionali şi casnici. Misavan deţine un portofoliu de peste 1.500 produse de curăţenie, menaj, hârtie, dispensare, produse de unică folosinţă şi ambalare.

În 2023, cifra de afaceri a companiei a fost de aproape 156 de milioane de lei, în creştere cu 9% faţă de anul anterior. Conducerea Misavan anticipează o creştere şi pentru anul în curs, odată cu lansarea unor produse noi şi cu mutarea în noua unitate de producţie. Cu peste 350 de angajaţi la nivel naţional, Misavan deţine, la acest moment, 12 depozite, flotă proprie de distribuţie şi acoperire pe întreg teritoriul României.

Fondată în 1988, Quimicas Quimxel este unul dintre cei mai mari producători spanioli, livrând o bogată gamă de produse de curăţenie, profesionale şi pentru uz casnic, în peste 15 ţări din întreaga lume, cu sprijinul centrelor logistice din Europa – Portugalia, Italia, Grecia şi România – şi America -Mexic. În portofoliul Quimxel se regăsesc detergenţi şi produse ce garantează curăţenia şi igiena corectă pentru industria alimentară, hotelieră, sistemul sanitar, domenii precum construcţii, auto, industrie, spălătorie.

Articol recomandat de sport.ro
GALERIE FOTO Reacția germanilor după ce au văzut cum a lăsat România vestiarul de la Munchen
GALERIE FOTO Reacția germanilor după ce au văzut cum a lăsat România vestiarul de la Munchen
Citește și...
Un tânăr care a consumat alcool și droguri și cu permisul anulat a provocat un accident. Un copil de 15 ani, rănit
Un tânăr care a consumat alcool și droguri și cu permisul anulat a provocat un accident. Un copil de 15 ani, rănit

Un tânăr de 29 de ani a provocat un accident rutier pe DN7, în localitatea Veţel din judeţul Hunedoara, apoi a fugit de la locul impactului.

 

Un bărbat din Argeș a fost ucis de câinele unei vecine, după ce a ajutat-o să sacrifice mai mulți pui
Un bărbat din Argeș a fost ucis de câinele unei vecine, după ce a ajutat-o să sacrifice mai mulți pui

Un bărbat în vârstă de 80 de ani a murit, joi, după ce a fost atacat de un câine de talie mare, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

Un cunoscut om de afaceri român, prins în timp ce primea șpagă pentru a interveni la Autoritatea Aeronautică Civilă
Un cunoscut om de afaceri român, prins în timp ce primea șpagă pentru a interveni la Autoritatea Aeronautică Civilă

Un cunoscut om de afaceri din Capitală a fost reținut, miercuri seara, de procurorii anticorupție după un flagrant delict.

Recomandări
Surse: Marcel Ciolacu analizează varianta unui ”candidat independent” la alegerile prezidențiale, susținut de PSD
Surse: Marcel Ciolacu analizează varianta unui ”candidat independent” la alegerile prezidențiale, susținut de PSD

Partidul Social Democrat ia în considerare susținerea unui candidat independent la alegerile prezidențiale din 2024, ar fi declarat chiar președintele PSD Marcel Ciolacu, potrivit unor surse din conducerea partidului.  

Tun financiar la Casa Fotbalului. Suma uriașă de bani pe care FRF o va încasa după participarea naționalei la EURO 2024
Tun financiar la Casa Fotbalului. Suma uriașă de bani pe care FRF o va încasa după participarea naționalei la EURO 2024

Federația Română de Fotbal va încasa 12.250.000 de euro în urma participării echipei naționale la EURO 2024, conform cifrelor publicate de cotidianul spaniol AS.

S-a stabilit calendarul alegerilor. PSD a cedat majorității, pentru noiembrie și decembrie. Parlamentarele, de Ziua Națională
S-a stabilit calendarul alegerilor. PSD a cedat majorității, pentru noiembrie și decembrie. Parlamentarele, de Ziua Națională

Coaliţia de guvernare a decis în şedinţa de joi, 4 iulie, data alegerilor prezidenţiale şi parlamentare din acest an.