Rosia Montana: Cei 33 de mineri blocati in subteran in septembrie protesteaza din nou in mina

Dată publicare: 19-10-2013 18:57
Dată actualizare: 22-10-2013 07:04


Manifestatiile pro si anti Rosia Montana continua de data aceasta la doar 8 kilometri distanta. 33 de ortaci au intrat din nou in galeria in care au stat blocati cinci zile luna trecuta.

In schimb la Campeni, tot in Alba, s-au strans peste doua mii de persoane care au scandat impotriva exploatarii aurului din Apuseni si pentru dezvoltarea agriculturii in zona.

Pentru prima data la un astfel de protest, motii care s-au adunat langa statuia lui Avram Iancu de la Campeni au adus cu ei si boii din batatura.

Desi nu au existat momente violente, cei doua mii de oameni stransi aici din localitatile vecine cu Rosia Montana, dar si de la zeci sau sute de kilometri departare, le-au atras atentia politicienilor.

Si la Rosia Montana peste 200 de oameni impreuna cu angajati ai companiei Rosia Montana Gold Corporation s-au strans la gura minei turistice.

Compania Rosia Montana Gold Corporation detine la Rosia Montana judetul Alba, prin concesionare in vederea exploatarii, cel mai important zacamant de aur din Romania si din Europa, evaluat la aproximativ 300 de tone de aur si 1.600 de tone de argint.

Legea care ar putea da unda verde proiectului a fost aprobata de Guvern si se afla in dezbaterea Parlamentului de aproape doua luni.


VIDEO PROTVPLUS.RO