"Romania, trezeste-te!" Peste 500 de functionari protesteaza in fata Guvernului cerand salarii mai mari

Dată publicare: 27-05-2015 12:45
Dată actualizare: 30-05-2015 06:53


protest

Peste 500 de membri ai Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie participa miercuri, de la ora 10,00, la un miting de protest in Piata Victoriei, solicitand cresteri salariale pentru salariatii din administratia publica locala din Romania.

Protestatarii fluiera din vuvuzele, scandeaza lozinci precum: 'Hotii!', 'Romania, trezeste-te!' si agita pancarde pe care se poate citi: 'Unitate pentru Demnitate' sau 'Vrem salarii decente!'

"Guvernantii folosesc functiile pe care le ocupa doar in propriul lor interes. Vrem sa se realizeze o politica unitara pentru toti bugetarii, astfel incat tichetele de masa si de vacanta sa poata fi acordate intregului personal din administratie. Am avut discutii cu Asociatia Oraselor, Municipiilor si Comunelor din Romania si ni s-a comunicat ca ar exista fonduri pentru eliberarea tichetelor, insa guvernantii, prin rea vointa, nu vor sa ne acorde acest drept. Prim ministrul Victor Ponta sustine mereu ca in Romania exista crestere economica, insa in realitate cetatenii devin an de an tot mai saraci", a declarat Bogdan Hossu, presedintele Confederatiei Nationale Sindicale 'Cartel Alfa'.

Acesta a precizat, totodata, ca se doreste cresterea salariului pentru salariatii din administratia publica locala din Romania sau aplicarea, incepand cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

Pe parcursul protestului, o delegatie a sindicalistilor va merge sa depuna o lista cu revendicari la Registratura Guvernului.

Potrivit calendarului de proteste, actiunea revendicativa de miercuri se va incheia la ora 11,30. Ea ar putea fi urmata de o greva generala pe termen nelimitat in luna iunie, in administratia publica locala din Romania, daca Guvernul nu va rezolva revendicarile sindicalistilor.

Sursa: Agerpres

Tags: proteste,


VIDEO PROTVPLUS.RO