România trece prin cea mai grea perioadă de la începutul pandemiei. Tot mai multe regiuni intră în scenariul roșu

Ultima actualizare: 22-10-2020 18:08

Traversăm cea mai grea perioadă de la debutul epidemiei de COVID-19 pe teritoriul țării noastre. Cu 4.902 cazuri noi, de miercuri și până joi, dar și un număr record al deceselor: 98.

Situaţia este critică în Capitală, unde au fost confirmate peste 800 de îmbolnăviri în 24 de ore.

Datele făcute publice joi de către autoritățile române arată mai rău decât cele de miercuri.

În total până acum, în cele 8 luni de epidemie Covid-19 în România, vorbim de 196.004 cazuri de îmbolnăviri, dar și un număr total de decese de 6.163.

Și pentru că situația se înrăutățește încet – încet pe teritoriul României, tot mai multe regiuni trec în acel scenariu roșu, care impune mai multe restricții.

Ca rată de infectare, la 2 săptămâni, la mia de locuitori, conduce până acum județul Alba- este în scenariul roșu, la fel Capitala României, cu peste 3 la mie rată de infectare.

 

Asimptomaticii, cei mai predispuși să încalce izolarea

 

Joi, un al treilea județ, vorbim aici de Cluj, a intrat și el în scenariul roșu și, uitându-ne pe cifrele furnizate de autorități, vedem că Harghita, cu 2,97 la mie, mai are doar 3 sutimi și riscă să ajungă în acel scenariu roșu.

La Alba Iulia, poliția a început urmărirea penală pe numele unei femei de 61 de ani. Avea un rezultat pozitiv la Covid, dar a plecat în alt județ, deși ar fi trebuit să rămână 14 zile izolată, acasă.

La nivelul orașului Alba Iulia, incidența cazurilor este de 4,4 la mia de locuitori, iar în județ 3,26.

Alexandru Sinea, director DSP Alba: ”Cele mai multe cazuri sunt ușoare, asimptomatice sau cu simptome ușoare. Fiecare caz a fost tratat individual”.

Asimptomaticii ar fi cei mai predispuși să încalce izolarea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO