Român suspectat că a furat 260.000 € din bănci din Austria. Cum a fost prins

Ultima actualizare: 29-01-2019 17:49

Un bărbat din judeţul Mureş, căutat de autorităţile din Austria pentru două infracţiuni de tâlhărie calificată şi o tentativă la furt calificat, din incinta unor bănci, a fost prins de poliţişti, el fiind ulterior arestat. 

Bănuit de jafuri în serie, un bărbat din Mureş a fost reţinut şi sunt dovezi că a atacat mai multe bănci din Austria.

Pe numele lui fusese emis un mandat european de arestare. Omul este acuzat că, în numai două lovituri, a furat 260.000 de euro.

Ultima spargere de la banca din Austria a fost dată în noiembrie anul trecut. Individul îşi acoperea figura cu o glugă şi un fular, i-a ameninţat cu un pistol pe angajaţi, în timp ce un complice se asigura să nu intre nimeni în bancă.

Aşa a reuşit să fugă cu 66.000 de euro. În 2015, în primăvara a intrat în altă bancă însă a declanşat dispozitivul de alarmă şi a fugit. Câteva luni mai târziu a jefuit o sucursală din care a fugit cu 191.000 de euro.

Autoriatile austriece l-au dat în urmărire internaţională iar bărbatul a fost ridicat de procurorii şi poliţiştii din Mureş unde se ascundea de ceva vreme. Bărbatul va fi predat în curând autorităţilor austriece, pentru proces.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO