E incredibil unde ascundeau drogurile cărăușele unor traficanți din Iași. Clienții aveau un singur mod de a cumpăra

Ultima actualizare: 26-06-2020 13:52
E incredibil unde ascundeau drogurile cărăușele unor traficanți din Iași. Clienții aveau un singur mod de a cumpăra
Inquam/ Octav Ganea

Cărăușele unor traficanți de droguri din Iași aduceau pachete cu heroină din Ferentari ascunse în vagin. În plus, cei care voiau să cumpere trebuiau să se drogheze în fața dealerului pentru a demonstra că nu erau polițiști sub acoperire.

 

Procurorii DIICOT au destructurat joi o reţea de traficanţi de droguri cu ramificaţii pornind de la Bucureşti către Iaşi, în urma a 25 de percheziții efectuate în cele două orașe.

Dealerii ieșeni Gruia Todică și Adi Șerban se aprovizionau cu heroină din Ferentari, iar drogurile erau aduse în Iași de femei, fiind ascunse în vagin, scrie Ziarul de Iași.

Mai mult, ca să poți cumpăra de la traficanții din București trebuia să te droghezi în fața acestora, dacă nu erai un cunoscut de-al lor, pentru a demonstra că nu ești polițist sub acoperire.

„Un important dealer de heroină de pe raza judeţului Iaşi se deplasa frecvent în cartierul Ferentari, municipiul Bucureşti, pentru a se aproviziona cu substanţe. Acesta este cunoscut de ani de zile cu preocupări în sfera traficului şi consumului ilicit de heroină, fiind în trecut cercetat şi în cadrul altor cauze penale având ca obiect săvârşirea acestui gen de fapte“, se arată în comunicatul DIICOT.

Distribuitorii de heroină din Bucureşti, trei la număr, se ocupau cu această „îndeletnicire“ de mai mulţi ani, însă în 2019, liderul grupării a plecat cu concubina în Anglia, presat de datoriile la cămătari.

Acesta a revenit rapid în România, unde a racolat chiar şi taximetrişti pentru a nu crea suspiciuni în privinţa deplasărilor, grupare pe care a numit-o Kapai sau Capai.

Aceştia plăteau taxă de protecţie în cartierul Ferentari celor din clanul Ştoacă însă şi-au creat măsuri sporite de protecţie pentru a nu fi prinşi.

 

Ce măsuri protecție lua traficantul  

 

„Suspectul a întreprins măsuri sporite de autoprotecţie, fiind preocupat în ceea ce priveşte transportul drogurilor între locaţii, apelând doar la persoane în care avea încredere, precum fiul său sau un anume şofer de taxi. În transportarea drogurilor pentru aprovizionarea cu heroină a dealerilor aflaţi în subordinea sa din zona ghetoului, suspectul a cooptat două persoane de încredere, respectiv fratele său eliberat recent din penitenciar, şi o altă persoană, aceştia fiind printre puţinele persoane care ştiau adresa unde locuieşte în prezent, fără forme legale, liderul grupării“, au precizat procurorii DIICOT.

Oamenii legii au subliniat că heroina se vindea numai într-un loc anume, Aleea Livezilor din Ferentari.

Aici, străinii erau permişi doar dacă se drogau cu heroină, de frica poliţiştilor.

„Astfel, de regulă, când alte persoane din alte localităţi doreau să se aprovizioneze cu cantităţi mari de heroină, le solicitau să vină în apropierea ghetoului de pe Aleea Livezilor, iar pentru a se asigura că nu colaborează cu organele judiciare şi mai ales când erau însoţiţi de persoane noi, străine, înainte de încheierea tranzacţiilor le solicitau să consume prin injectare sau fumare la folie, heroină“, au adăugat procurorii.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO