Restricțiile rămân în vigoare încă 14 zile în București, deși rata de infectare e mică. Explicațiile prefectului Alin Stoica

Dată publicare: 24-04-2021 18:46
Dată actualizare: 24-04-2021 19:30


Deşi rata infectărilor a scăzut sub 4 la mie, în Capitală restricţiile rămân în vigoare încă 14 zile. Măsurile vor fi relaxate la sfârşit de săptămână abia, când vom ajunge sub 3,5.

Doar atunci magazinele vor putea să-şi reia programul obişnuit. Restaurantele, în schimb se vor redeschide, în interior, treptat. Anunţul a fost făcut de Prefectul Capitalei.

Autorităţile se aşteaptă ca oamenii să dea năvală la cumpărături chiar înainte de Paşte. Tocmai pentru a evita aglomeraţia, în Capitală magazinele vor avea o zi cu program special.

Alin Stoica, prefectul Capitalei:Pentru următoarea vineri, 30, Vinerea Mare, de dinainte de Paşte, programul va fi până la ora 8 în loc de ora 6, şi în noaptea de Paşte, circulaţia va fi liberă, fără nicio declaraţie, pentru a participa la slujbe. Recomandarea este pentru noi - să fim prevăzători, să facem altfel cumpărăturile, să nu petrecem mult timp în magazine''

Deja, mulţi s-au adaptat.

„Cumpărături normale, nu provizii multe, că suntem mai cu regim, mai cu post, e timp, să nu ne impacientam''

„Este o constrângere, oricum. Faţă de anul trecut, mi se pare mai lejer acum'' spun oamenii.

Cum era de aşteptat, cele mai multe maşini au fost sâmbătă în parcările hipermarketurilor. Asta şi pentru că, sâmbătă şi duminică, programul este redus, până la ora 6 seara.

În Bucureşti, rata infectărilor a scăzut deja la 3,94 la mie, dar autorităţile au decis să relaxeze actualele reguli când se va ajunge la sub 3,5. Atunci, pe lângă extinderea programului magazinelor până la 9 seara, şi sălile de sport vor putea să-şi reia activitatea. Restaurantele, în schimb, vor putea primi clienţi în interior doar când vor fi mai puţin de 3 infectări la mie.''

Cea mai recentă raportare a autorităților arată că, în ultimele 24 de ore, aproape 350 de bucureşteni s-au îmbolnăvit de COVID, iar totalul infectărilor din Capitală urcă astfel la 178.000.


VIDEO PROTVPLUS.RO