Reacţia UE privind legalizarea canabisului, după declaraţiile lui Teodorovici

Ultima actualizare: 20-03-2019 21:27
plantă de marijuana
iStock

Reprezentanța Comisiei Europene în România a postat joi seară un anunţ pe Facebook privind legalizarea canabisului.

 

"Cannabis sativa (canabisul) și canabinoizii sunt folosite în scop medicinal în unele state membre ale UE, conform Observatorului european pentru droguri și toxicomanie", se arată în mesajul postat pe Facebook de Reprezentanța Comisiei Europene în România

"Canabisul este cel mai consumat drog ilicit din Europa. În Uniunea Europeană, nicio țară care permite utilizarea medicinală a preparatelor din canabis nu recomandă fumatul ca mod de administrare.

În privința eficienței canabisului în scop medicinal, un raport al Observatorului european pentru droguri și toxicomanie arată că sunt necesare cercetări și studii clinice suplimentare, inclusiv care să analizeze dozajul și interacțiunea cu alte medicamente, dar și studii care să observe pacienții pentru o perioadă mai lungă de timp."

Mesajul vine după ce  ministerul Sănătăţii a înfiinţat o comisie care analizează beneficiile tratamentelor cu canabis iar ministrul finanţelor a plusat, spunând că în câţiva ani am putea avea şi o dezbatere, despre folosirea canabisului... în scop recreativ.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO