Protest în stradă după ce un camion a strivit o femeie. „Câți trebuie să mai moară?”


Ultimul update: Luni 25 Noiembrie 2019 19:22
Data publicarii: Luni 25 Noiembrie 2019 16:34
Categorie: Stiri actuale

Peste 100 de persoane au protestat la Moţăieni, în judeţul Dâmboviţa, unde o femeie a murit vineri, după ce un camion cu lemne s-a răsturnat peste ea.

Oamenii spun că accidentul s-a produs pentru că autorităţile nu au reparat drumul naţional 71, după surparea unui mal de pământ. Camionul ar fi intrat în balans, când şoferul a frânat brusc, după o curbă, la vederea un semafor care restricţionează circulaţia.

Peste 100 de protestatari şi-au strigat nemulţumirile în stradă. Oamenii spun că au făcut mai multe cereri, prin care au cerut urgentarea lucrărilor de reparaţii. Însă fără rezultat.

„Câți mai trebuie să moară?! E al treilea accident, un copil cu motoreta, o femeie care e în cimitir, e moartă. Cât să mai aşteptăm?”

„Am făcut petiţii, mi-au semnat 700 de oameni, am depus-o prin mail, am primit răspuns, au spus că s-au demarat procedurile de documentaţie tehnică, birocraţie, din păcate au început să moară oamenii.”

„Am copii, nu mai am siguranţă, dacă trec cu ei pe acolo mă trezesc că ne omoară.”

Situaţia drumului trenează din primăvară, când pe sensul de mers de la Târgovişte spre Sinaia, la ieşirea din Moţăieni, un mal de pământ s-a surpat. Drumarii au încercat să repare şoseaua, însă lucrările s-au dovedit a fi complicate.

„Cei care sunt puşi să rezolve problemele astea dau vina unii pe alţii şi nimeni nu face nimic, salariile le iau în continuare.”

Reprezentantii primăriei din Moţăieni spun că oficialii Companiei Naţionale de Drumuri au solicitat autorizaţie de construcţie pentru acea porţiune de drum abia în urmă cu câteva zile. De asemenea, poliţiştii spun că în ultimele luni au sancţionat administratorul drumului de mai multe ori.

Până când va fi rezolvată problema, şoferii se văd nevoiţi să circule acolo alternativ.  Situaţia devine şi mai grea când poliţiştii deviază traficul intens de pe Valea Prahovei pe această rută.

O femeie a murit după ce un camion cu lemne s-a prăbușit peste ea, în Dâmbovița
VIDEO PROTVPLUS.RO