Protest al șoferilor din Botoșani. De ce au blocat traficul din oraș

Dată publicare: 09-04-2019 12:42
Dată actualizare: 09-04-2019 17:41


Protest de amploare al şoferilor din Botoşani! Sătui de drumurile pline cu gropi, oamenii s-au înarmat cu vuvuzele şi pancarte şi au venit în coloane de sute de maşini până în centrul oraşului.

Au blocat tot traficul în faţa Consiliului Judeţean vreme de cinci ore şi spun că au ajuns în culmea disperării! Din cauza şoselelor ciuruite, sunt nevoiti să îşi repare maşinile tot mai des şi nu mai au niciun pic de încredere că într-o zi vor vedea gata autostrada Moldovei.

Peste 500 de maşini au pornit spre Botoşani, pe drumurile pline de cratere pe care şoferii sunt nevoiţi să circule chiar şi cu 15-20 kilometri pe oră.

Protestatar: "La Botoşani parcă nu suntem în Roamnia. Zici că eşti în altă lume aici… În evul mediu".

Şoferii care au protestat pentru drumurile pline de gropi din judeţ spun că nici măcar nu mai visează la autostradă, în condiţiile în care autorităţile sunt tot mai nepăsătoare.

"Nu cred că prindem noi autostrăzi. Cel puţin, nu generaţia noastră. Nu vedem făcut un drum judeţean, dar nu o autostradă", a spus un alt protestatar.

Şoferii spun că au ajuns să cheltuiască enorm, pentru reparaţii în service-urile auto.

Drumul de aproape 60 de kilometri de la Rauseni până la Botoşani a fost parcurs de protestatari în mai bine de trei ore.
Odată intraţi în oraş, tot traficul a fost paralizat în centrul oraşului.

Majoritatea celor care au participat la protest aveau lipite pe maşini stikere cu mesajul #şieu, inspiraţi de iniţiativă antreprenorului din Suceava, care a construit primul metru de autostradă din Moldova.

Protestul s-a terminat după mai bine de cinci ore, fără incidente.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO