Proprietarii de restaurante din Brașov au pregătit mese calde pentru comercianții din pieţe

Ultima actualizare: 17-11-2020 18:05

În Brașov, oameni cu veniturile înjumătățite de pandemie au dat un exemplu de solidaritate.

23 de proprietari de restaurante, cafenele și ceainării din oraș au pregătit o masă caldă pentru țăranii de la care își făceau de regulă aprovizionarea și care trebuie să reziste acum la tarabe, în frig.

Cu mâinile înghețate și lacrimi în ochi. Așa au primit țăranii din cea mai importantă piață a Brașovului masa caldă oferită de Breasla Cârciumarilor, o asociație a proprietarilor de localuri.

O bătrânică vinde legume în piață de ani buni. Cât o mai țin puterile, cultivă chiar ea varză, ardei iute, spanac, roșii. N-a lăsat-o inima să le arunce la gunoi și chiar dacă e frig, stă la tarabă zilnic. Cârciumarii din breaslă îi sunt clienți fideli.

Bătrână: „O bucurie, mamă. E bine că se mai gândește cineva și la noi. Că sunt destule răutăți pe pământ.”

Oana Coantă, președintele Breslei Cârciumarilor Brașov: „De asta și rădeam ,că practic le-am pus înapoi murăturile pe care le-am cumpărat tot de la ei. Au fost în jur de 50 de porții, mai mult sau mai puțin.”

Pe lângă mâncarea caldă, comercianții au primit o cafea și un ceai fierbinte.

Mugur Tureschi, membru Breasla Cârciumarilor Brașov: „Să încălzim un pic producătorii și gospodarii din piețele noastre. E un curent aici și e destul de frig. Pur și simplu să vii și să stai 10 sau 15 minute să îți faci cumpărăturile, te ia frigul. D-apăi să stai cu zilele.”

Valentin Bărbat, membru Breasla Cârciumarilor Brașov: „Oricum activitatea nostra în cârciumi este destul de restrânsă, nu putem face altceva decât să ajutăm pe alții.”

Cele 23 de localuri care au grijă de țărani sunt, la rândul lor, grav afectate de pandemie. Jumătate au terasa deschisă, însă frigul le-a alungat clienții. Altele livrează mâncare la domiciliu, iar un sfert s-au închis cu totul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO