Profesorul de la Jean Monnet acuzat de viol va fi cercetat in arest

Ultima actualizare: 23-09-2012 01:55

Profesorul de sport Dan Octavian Visan, de la Liceul "Jean Monnet" din Bucuresti, acuzat ca a intretinut acte sexuale cu o eleva a fost deferit justitiei, de catre Parchetul Judecatoriei sectorului 1, el urmand a fi judecat in stare de arest preventiv.

Termenul de judecata in acest caz a fost stabilit pentru 10 februarie 2012, la Judecatoria sectorului 1 Bucuresti.

In 18 noiembrie, Tribunalul Bucuresti a decis arestarea preventiva, pentru act sexual cu o eleva, a profesorului de sport Dan Octavian Visan, de la Liceul "Jean Monnet" din Bucuresti, judecatorii admitand contestatia procurorilor fata de decizia instantei inferioare care apreciase ca acuzatul poate fi cercetat liber Profesorul de la Liceul "Jean Monnet" a recunoscut ca a intretinut relatii sexuale cu o eleva din clasa a XI-a, in mai multe randuri.

Profesorul de la Jean Monnet, sustinut pe Facebook. Mii de persoane au dat LIKE paginii

Judecatoria Sectorului 1 a decis, in 5 noiembrie, ca profesorul Dan Octavian Visan poate fi cercetat in libertate, acestuia fiindu-i impusa insa interdictia de a parasi localitatea timp de 30 de zile.

Decizia a fost contestata de Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 la Tribunalul Bucuresti (TB), unde un complet de trei judecatori a hotarat emiterea unui mandat de arestare preventiv pe numele profesorului, pentru 29 de zile. Eleva de la Liceul "Jean Monnet" s-a prezentat, in 3 noiembrie, la Sectia 1 Politie insotita de parinti si a depus plangere impotriva profesorului de 26 de ani, acuzandu-l ca a violat-o, in timpul unei excursii la Predeal.

Profesorul acuzat de viol: "Nu stiam ca e minora, ea a initiat partidele de sex. I-a facut placere"

Visan a fost audiat si retinut in 4 noiembrie, iar sambata a fost eliberat din arest, in urma deciziei Judecatoriei Sectorului 1. Profesorul de sport era suplinitor, fiind venit de la alta scoala la Liceul "Jean Monnet" de un an.

El si-a recunoscut fapta in fata conducerii unitatii de invatamant, context in care a si demisionat. Avocatul acestuia a sustinut ca intre profesor si eleva care il acuza de viol a existat doar o relatie profesionala si ca acestia "nu au fost iubiti". In plus, avocatul a aratat ca profesorul nu a cunoscut ca eleva este minora, "aceasta venind dintr-un sistem de invatamant diferit, din Belgia".

Raportul IML poate schimba radical soarta profesorului de la Jean Monnet. Concluziile legistilor

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO