Profesorii sunt printre cele mai vaccinate categorii profesionale. Procentul ajunge chiar la 100%, spune Sorin Cîmpeanu

Ultima actualizare: 30-12-2021 20:19
Sorin Cîmpeanu
Agerpres

Gradul de vaccinare al profesorilor este de peste 70%, afirmă ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

Profesorii sunt fruntași la vaccinare, comparativ cu alte categorii profesionale, astfel că în unele școli. întreg personalul este vaccinat anti-COVID, spune Cîmpeanu.

Peste 70% din personalul care lucrează în sistemul de educaţie este vaccinat anti-COVID, procentul fiind dublu faţă de media naţională. Există „un număr important de şcoli” în care gradul de vaccinare în rândul personalului este de sută la sută a afirmat Sorin Cîmpeanu joi, la finalul ședinței de guvern.

„La ultima interogare a sistemului de educaţie, gradul de vaccinare a personalului din învăţământ era de mult peste 70%. Carevasăzică, în învăţământ avem mai mult decât dublul mediei naţionale din perspectiva vaccinării. Deci avem cadre didactice şi personal responsabil pentru activitatea de învăţământ”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, citat de news.ro.

Ministrul educației a mai spus că „într-un număr important de şcoli” gradul de vaccinare este de sută la sută.

În ceea ce priveşte implementarea aşa-numitului certificat verde la locul de muncă, ministrul Educaţiei a afirmat că nu "emite supoziţii” întrucât este decizia Guvernului, dar că este „de acord cu orice fel de măsuri care fac în aşa fel încât şcoala să se poată derula cu prezeță fizică”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO