Probleme pentru clanurile de tigani Stancu si Carpaci, la o zi dupa nunta copiilor de 15 ani

Ultima actualizare: 08-11-2012 11:10
Probleme pentru clanurile de tigani Stancu si Carp...
Probleme pentru clanurile de tigani Stancu si Carp...

La numai o zi dupa ce au petrecut cu mare fast la nunta copiilor, care de-abia au implinit 15 ani, doua dintre cele mai bogate familii de rromi din Timisoara au dat de probleme.

Autoritatile s-au autosesizat in acest caz, iar reprezentantii de la Protectia Copilului au luat legatura cu rudele mirilor si le-au explicat ca, in Romania, nu este permisa casatoria intre minori.

Cele doua clanuri, Stancu si Carpaci le-au spus celor de la Protectia Copilului ca de fapt nu a avut loc o casatorie, nici civila si nici religioasa. A fost vorba doar despre o ceremonie prin care fata i-a fost promisa mirelui, iar cununia propriu-zisa se va face dupa ce copiii vor implini 18 ani.

In traditia tiganeasca, astfel de promisiuni sunt facute la varste fragede, tocmai pentru ca nici un alt pretendent sa nu se apropie de fata.

Rudele au mai explicat ca mirii nu vor locui pana la majorat impreuna si nici nu vor intretine relatii intime. Potrivit reprezentantilor de la Protectia Copilului, atata timp cat nu exista nicio plangere, vor fi nevoiti sa-i creada pe cuvant.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO