Primele declarații ale șoferului care a accidentat mortal un pieton și l-a abandonat într-un șanț

04-12-2018 16:36

Apar detalii şocante în cazul tânărului de 31 de ani din Dâmboviţa, accidentat mortal duminică seară şi abandonat într-un şanţ. Anchetatorii au aflat că respectivul a fost lovit cu 5 ore înainte ca şoferul responsabil să se prezinte la poliţie.

Acesta din urmă s-a sfătuit între timp cu mama lui şi chiar au mers împreună la locul faptei, însă nici atunci nu au anunţat autorităţile. Abia la insistenţele fratelui său, şoferul şi-a asumat vină.

Alexandru Mustață, șoferul cercetat: - Îmi pare foarte rău de cele întâmplate. Am greşit, mi-am pierdut cumpătul, m-am speriat foarte tare după ce s-a întâmplat. Mai bine muream eu şi trăia băiatul ăla.

Reporter: - Trebuia să sunaţi la 112.

Alexandru Mustață, șoferul cercetat: - Am fost în stare de şoc când am văzut ce s-a întâmplat.

Şoferul are 28 de ani şi şi-a petrecut noaptea în arest. Duminică seară, în jurul ore 17.30, se îndrepta cu o dubă spre Găeşti. O cameră de supraveghere l-a suprins imediat după accident. Practic a fost filmat când coboară, merge spre şanţul unde fusese aruncat pietonul, apoi fuge în grabă. A mers acasă, unde i-a povestit mamei lui ce a făcut, după care s-au întors împreună la fața locului.

Reporter: - Mai trăia?

Mihaela Mustață, mama șoferului: - Nu mai trăia, am coborât la el. Nu eu, băiatul.

Reporter: - Nu v-aţi gândit să sunaţi la 112?

Mihaela Mustață, mama șoferului: - Nu m-am gândit! Ardă-m-ar focul! Să-mi fie sufletul al dracu! Îmi pare foarte rău că nu am sunat! Am zis, faci puşcărie! M-am dus acasă.

Fratele şoferului, venit în grabă de la Bucureşti, l-a sfătuit pe autorul grozăviei să anunţe poliţia. Rudele victimei spun că omul ar mai fi avut o şansă, dacă primea ajutor la timp.

Putea să sune imediat, nu după două ore, cei de la ambulanţă spun că de două ore este. Am găsit bruma pe el, pe geacă, era bruma pe el”, povestește fratele victimei.

Şoferul a fost dus în marți după-amiază în fața judecătorilor. Magistraţii de la Găeşti au decis să fie arestat preventiv pentru următoarele 30 de zile

Șoferul este certat pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Dacă va fi găsit vinovat, riscă să îşi petreacă următorii 7 ani în spatele gratiilor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO