Prima zi de funcţionare a autobuzelor şcolare în Capitală. Câţi elevi au mers cu ele la ore

Dată publicare: 10-09-2019 10:26
Dată actualizare: 10-09-2019 11:19


Începând de luni, şi elevii din Bucureşti pot merge la şcoală cu un autobuz special. Este vorba de un program pilot, care momentan deserveşte o singură instituţie de învăţământ din Capitală.

Autobuzele şcolare au fost introduse la şcoala 195 din Capitală, numită şi Şcoala Hamburg – cea mai mare din Bucureşti şi din România, după numărul de elevi. În jur de 2.500 de copii învaţă aici, dintre care cam 1.500 în primul schimb. Este vorba de un proiect pilot, care ar putea fi extins în tot orașul.

Însă, în prima zi de funcţionare a autobuzelor şcolare, doar 100 de elevi au venit cu ele la ore, potrivit angajaţilor STB. Ceilalţi au venit pe jos – dar mai ales, au fost aduşi cu maşinile de părinţi, relatează corespondentul ProTV Vitalie Cojocari, care a urmărit subiectul încă de la primele teste cu aceste mijloace de transport în comun.

Ca urmare, în prima zi, cel puţin, cele 11 autobuze şcolare au circulat aproape goale, deşi în ele încăpeau fără probleme majoritatea elevilor din „primul schimb” al Şcolii 195.

Mulţi părinţi spun că se tem să-şi lase copiii în autobuzele şcolare - şi asta cu toate că în fiecare maşină este un controlor de la Societatea de Transport Bucureşti, iar poliţia locală a detaşat un echipaj la şcoală, în timp ce altul va patrula pe traseu.

 

Mai multe despre acest subiect aflaţi marţi, la 19:00, la Ştirile ProTV

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO